Další odkazy

Nenechte si ujít!

Povídka Druhá šance od Alokin teď vyšla jako kniha!

Zkáza z nebes

Snoubení tmou - Leona Škodová

Hříšníci - Marie A. Gregorová (ambra)

Facebook

Kdo sem chodí?

Flag Counter

http://www.bez-hranic.cz/gallery/thumbs/Tajemstv%C3%AD%20syna%20v%C3%A1lky.jpg

16. kapitola - vyšší podrážka, deník a paní Della

 

Moc se omlouvám za zpoždění a doufám, že se to už nebude opakovat.

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

Bye

8)  Bye (03.06.2012 22:59)

Uáááááááááááááááááááá
Jerome zemře???
A po tomhle čekáš nějaký smysluplný komentář?
No, tak se uklidníme...
Obě části naprosto skvělé!
Jerome se pohádal s Pierrem? Že by další analogie?
Všimnul si vyšší podrážky? Ten má ale oko! B)
Záznamy z deníku jsem zhltla jedním dechem - strhující!
Dear diary je opravdu anglicky ;)

HMR

7)  HMR (02.06.2012 14:23)

Ivanka

6)  Ivanka (02.06.2012 13:28)

Dort bych si nedovolila napsat, kdyby to bylo v první osobě. Ovšem všechny před Kristem jsou v er-formě, tudíž si myslím, že tohle lze použít. Tohle je ale na subjektivním pohledu.
Já dneska odpoledne jdu za kámoškou, která v Německu nějaký čas žila, takže si to taky ověřím. ;)

HMR

5)  HMR (02.06.2012 12:39)

taky nejsem kovaný němčínář... ale Diar diary je anglická fráze, ovšem myslím, že s dnešní angloglobalizací by ji i německá pisatelka mohla ve svém deníčku používat... jen netuším, jestli by to šlo i v roce 1936... zeptám se němčinářky a dám vědět
občas mě něco praští do očí a nejsem si jistá, jestli to říct nebo ne... a jestli je to směrodatné... například... lze přirovnávat tmu k čokoládovému dortu, když se příběh odehrává 404 př. K.????? kapitola 1. /Byla noc, tma by se dala krájet jako čokoládový dort, vzduch se tetelil horkem. jen krumpáčkuju...

Ivanka

4)  Ivanka (02.06.2012 12:07)

Moc vám děkuji za komentáře!
Šárko, pro ni sny skončily, nebo si to alespoň vsugerovala. A tak ji samozřejmě překvapilo, že se právě toho stalo v její rodině a osobě, kterou jako malá znala. Přece jenom si k rodičům jela odpočinout a zatrucovat a najednou tohle... Svým zpúsobem máš ale opravdu pravdu. ;)
Fanny, jsem moc ráda, že máš nad čím přemýšlet. Myslím, že všechny tvoje otázky budou brzy zodpovězeny. A jinak, Anežka je, jak už bylo řečeno, NOVÁ postava příběhu.
Hani, k tomu Dear diary... Nejsem němčinář, takže se s tebou nechci hádat, když jsem si ale ve slovníku našla milý a deník, došla jsem právě k tomuto oslovení. Samozřejmě si tím nejsem jistá, takže pokud to je špatně, tak to okamžitě předělám. Jinak, celý deník byl v originále opravdu psán německy. ;)

HMR

3)  HMR (02.06.2012 11:50)

Napínavé
netuším, z jaké rodiny prababička Elza pocházela, takže si nejsem jistá kolika jazyky by mohla v Německu v roce 1936 mluvit... vlastně psát ale podle textu by to spíš vypadalo na němčinu a maximálně lámanou franštinu, proč tedy Dear Diary ?????

Fanny

2)  Fanny (31.05.2012 07:09)

Napadlo mě už párkrát cosi podobného, ale nikdy tohle.
Sny se staly. To je jasné už dlouho (jako málo co), ovšem teď to máme černé na bílém. Všechny příběhy jsou tedy stejné. To je trochu překvapivé.
Jen u Maribel tomu tak není. Tam byl Jerome špatný, na druhou stranu, sen zachytil jen krátkou část daného příběhu. Otázka je, jestli sny, jako útržky jednotlivých příběhů, jsou náhodné a nebo ne. Jestli je dané, která část příběhu se jí bude zdát.
Vsadím se, že když otevře ty ostatní knihy z rodinné historie, najde i ostatní příběhy. Všech těch, u kterých se ve snech objevila. Všech jejích předchůdkyň, všech jejích vlastních předků. Dokonce si myslím, že znám odpověď na otázku, jak skončily životy, těch před ní a kdo byly.
Jestli je to tak, pak všechny před ní byly v něčem neúspěšné a příběh každé další, která neuspěla, se zdá té následující.
A hlavní roli hraje soška. Ovšem co ty další. Anežka? Gida? Bylo to takhle opravdu vždycky? Je ještě spousta nevyřešeného, ale konečně můžu alespoň nad něčím přemýšlet.
Ke kapitole jsem toho moc nenapsala, tak jen...Adelle Jeroma rychle prohlédla, ale má to taky svůj důvod?
Možná si ještě na něco vzpomenu...;)

SarkaS

1)  SarkaS (30.05.2012 22:54)

Ono ji to překvapilo? Vídala seama sebe a Jeromeho několikrát v různých dobách, a překvapilo ji, že by na tom mohlo být i něco reálného, když z těch snůkolikrát vypadla n něčem jiném, než do nich lezla? Ta holka není tak inteligentní, jak jsem si myslela. Ovšem zase chápu, že racionalita, je mocný štít proti čemukoliv trochu zvláštnímu.

1

>