Další odkazy

Nenechte si ujít!

Povídka Druhá šance od Alokin teď vyšla jako kniha!

Zkáza z nebes

Snoubení tmou - Leona Škodová

Hříšníci - Marie A. Gregorová (ambra)

Facebook

Kdo sem chodí?

Flag Counter

/gallery/SP prx 2.jpg

Správnym smerom

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

Alenka

9)  Alenka (16.03.2016 21:47)

Dobře, už jsem tvé stanovisko pochopila. Holt mi to prostě vyznívalo trochu jinak, než jsi to ve skutečnosti myslela. A jsem ráda, že jsi zmínila "patnáct komentářů nebo další nebude" - to jsem také měla na mysli a je vidět, že jsi také takové autorky "potkala". Mezi námi - není nic horšího...
Ale stejně si pořád myslím, že kdybys vydávala už dokončenou povídku, třeba by tě to tolik netrápilo.
Těším se na pokračování. ;)

Lili

8)  Lili (15.03.2016 17:41)

Alenka, v prvom rade ďakujem za komentár.
Čo sa týka toho, ako vyznievajú moje poznámky pod čiarkou... teraz si ma skutočne rozosmiala. Neber to nejako zle, ale ja nemám dôvod ani túžbu niekomu sa vyhrážať a vydierať vlastných čitateľov typom vety "pätnásť komentárov alebo ďalšia kapitola nebude". Nikdy som o nerobila a rozhodne s tým nezačnem. V mojom prípade je to skutočne túžba dozvedieť sa názor na vlastnú tvorbu. Ide o istý druh sebareflexie, neviem napríklad či mám nejaké zlozvyky, ak ma na ne nikto nepozorní alebo niečo iné. Takže rozhodne nejde o tie komentáre (keby som mala písať podľa ich počtu, už by som dávno nepísala, nakoľko v priemere pri všetkých mojich príbehoch dostávam tak maximálne 2-3 komentáre na kapitolu, niekedy ani to nie a často mi tam svieti nula :D ). Moje písanie nikdy nebolo podnietené komentármi, píšem preto, že ma to baví a prípadný záujem čitateľa je úžasná odmena, ktorú si vždy vychutnávam.
Dobre, ale aby som sa dostala k niečomu ešte skôr, ako sa totálne zamotám... Pre mňa komentáre znamenajú to isté ako pre spisovateľa recenzie na jeho knihu. Vďaka nim odhalím nezrovnalosti vo vlastnom príbehu, mnohému som sa vďaka nim naučila a navyše ma nabíjajú pozitívnou energiou. Ale predstav si tu situáciu - máš určitý počet komentárov a tie kapitolu od kapitoly klesajú. Vieš, že ľudia to čítajú, ale pýtaš sa samej seba - čo asi znamená ich pokles? Nebaví ich to? Čítajú to len preto, že chcú vedieť, ako to skončí? Baví ich to vôbec? Dá sa to vôbec čítať? Je to nekonečný kolobeh písania. A ver mi, mne samej príde trápne písať tie poznámky pod čiarou. (Nehovoriac o tom, ako pôsobia na čitateľa, ale niekedy proste neexistuje iný spôsob, ako sa niečo dozvedieť.) :p :D

Alenka

7)  Alenka (14.03.2016 21:16)

Já mám k tvému dodatku také svůj názor. Na rozdíl od Phobos mi nevadí ta slovní vata o knihovnících a ta ostatní, kterou zmínila. Mně se to stále čte dobře, baví mě to a nějak to, že se to vleče, nevnímám. Prostě jsem ohledně příběhu i jeho (ne)vývoje spokojená.
Ale co mi vadí a těžko to skousávám, je tvůj přístup k psaní určitého (když budu konkrétní, tak tohoto) příběhu a jeho publikování. Rozhodně chápu, že je velice příjemné pod vydanou kapitolou vidět pozitivní komentáře, které motivují k psaní, a na druhou stranu tě nepotěší, když se objeví jenom jeden nebo žádný. Ale rozhodně se mi nelíbí ty dvě předposlední věty, které ve mně vyvolávají dojem, že pokud my nebudeme komentovat, tak ty přestaneš psát. (Když půjdu do extrému...) Zavání to vydíráním a připadá mi nefér nedozvědět se, jak to dopadne proto, že nekomentuji. Myslím si, a soudím podle sebe, že spíš ty jako autorka bys měla sama chtít, aby ten příběh byl napsaný a "černý na bílým" (aby měl definitivní, psanou podobu), a ne aby se tvá chuť jej dopsat odvíjela od počtu komentářů a zájmu čtenářů. V tom případě si myslím, že by bylo lepší příběh napsat, být s ním spokojená a až potom jej vydat a asi by tě tolik nemrzelo, pokud by byl zájem o něj méně vidět.
Takhle na mě působí tvé dodatky pod "čarou". Nechtěla jsem tě nijak urazit, jenom svůj pohled na věc vyjádřit diplomaticky. Obzvlášť když jsi upřímný názor žádala.
Je pravda, že jsem zpočátku čekala něco úplně jiného, ale Smrtící pohled se mi líbí a hlavně se mi líbí, jak píšeš. Čte se mi to parádně! Takže budu jen ráda, když se konce dočkám.
PS: Přiznám se, že je pro mě těžké vyjádřit svůj kritický názor, říct, že se mi to najednou nelíbí, obzvlášť když jsem předtím třeba několikrát napsala, že se mi to líbí. Ale pokud ta situace nastane a raději bys to věděla, tak tu kritiku ráda napíšu... Stačí říct. :D

Lili

6)  Lili (14.03.2016 17:50)

Phobos, ďakujem, ďakujem, ďakujem
Vždy ma neskutočne potešia takéto komentáre, s tými viem pracovať niekedy lepšie, pretože je v nich skutočne úprimný názor a to ma núti rozmýšľať.
Aby som pravdu povedala, niekedy s týmto príbehom trochu bojujem, pretože sama nie som zvyknutá na taký pomalý pohyb vpred. Väčšinou to len stojí na mieste. Snažím sa to aj popohnať, ale nie vždy sa mi to darí. Takže možno preto sú tam niekedy časti, ktoré by si najradšej preskočila. A to je asi v príbehu aj poznať.
Každopádne som ti nesmierne vďačná za názor. Budem sa snažiť nejako sa nakopnúť a zase sa vrátiť na úroveň, kde sa v každej kapitole dozviete aspoň niečo nové. :p B)

Phobos

5)  Phobos (14.03.2016 12:36)

Napínavé? Ani ne, táhne se to dost pomalu a vzhledem k tomu, že začátek pro mě byl jako sedět na sudu se střelným prachem, kdy jsem hltala každé slovo, tak tohle mě trochu nudí. Start celé povídky byl prostě někde úplně jinde, než kam se to dostalo v posledních dvou kapitolách. Přečtu to a nemám chuť komentovat, protože nemám pocit, že by se tam něco stalo. Jde to pomalu, na mě až příliš. Ale přitom to je dost dobrý, ta rvačka tady byla super napsaná, některé části mají fakt sílu. Třeba ty momenty, kdy napíšeš jenom: "Nestačilo to." perfektně to tam sedí. Ale jsou tam i části, které mi nic neřeknou a já bych je klidně přeskočila, takové mrtvé vycpávky co nabobtnají text, máš pak pocit, že napsaného je hodně, ale jde to na úkor toho svižného a dynamického děje.
Vynechej části jako: „Už vedel, ako sa cítil priemerný knihovník. Stále sa hral s policami plnými výtlačkami z rôznych období a keď niekto niečo potreboval, našiel to a dotyčnému podal.“ ; „Mal v pláne najskôr zabíjať a potom sa pýtať otázky.“ ; „Keď chce búrku, mal by byť v nebi.“ ; „Pochyboval, že to bol naštvaný brat nejakej ženy, ktorej zlomil srdce. Aj keď, ktovie, čo po nociach stvára Mace.“ To jsou takové věci, o kterých si myslím, že si je tam přečíst nepotřebuju, že mi to jako čtenáři nic nedá a zdržuje. Tvoje povídka je plná hádanek, věcí, které mě napínají a nutí toužit se dozvědět, jak to bude dál. Jenom v díle, jako je tenhle pro mě nebyla žádná atraktivní odpověď, dílek skládačky, který by mě navnadil na příště. Dozvěděla jsem se jen, že jim vzali knihy a oni vědí stále prdlajs a nebyla tam ani Raven.
Příběh se mi líbí, moc. Na ději neměň nic. Ubírá se to dobrým směrem a baví mě to. Je to celé postavené na dost dobrém nápadu, má to víc, než životaschopnou myšlenku. Není to tuctové klišé. Prostě pokračuj v myšlence v nápadu, psát umíš a dobře.
Lili, jsi skvělá. Tvoje povídky se mi moc líbí a je vidět, že když píšeš, že víš, co děláš. Neklesej na duchu a pokračuj. Snad se mi povedlo napsat ti něco užitečného.

Lili

4)  Lili (14.03.2016 09:34)

Lucie, ďakujem za komentár a budem sa snažiť

3)  Lucie (13.03.2016 21:39)

Ja za sebe bych nic nemenila. Sice se pribeh vyvyji pomalu, ale aspon je to o to napinave ;) Dekuji za tuto kapitolu uz se tesim na dalsi

Lili

2)  Lili (13.03.2016 20:30)

Sammy, som rada, že to ešte čítaš a ďakujem za komentár

1)  Sammy (13.03.2016 15:08)

Vďaka za ďalšiu kapitolu :-) a nie, ešte vždy ma to baví, iba som lenivá na komentovanie :-D takže píš ďalej a rýchlo pridaj ďalšiu.... prosíííííííím

1

>