Další odkazy

Nenechte si ujít!

Povídka Druhá šance od Alokin teď vyšla jako kniha!

Zkáza z nebes

Snoubení tmou - Leona Škodová

Hříšníci - Marie A. Gregorová (ambra)

Facebook

Kdo sem chodí?

Flag Counter

/gallery/xixrzk.jpg

Epilog, lidi! Už jsme na konci!

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

Florence

19)  Florence (18.02.2018 20:33)

Olspet, já ti moc děkuji, opravdu. Je to pro mě velká poklona

olspet

18)  olspet (16.02.2018 17:29)

Po tom, co jsem si přečetla Tvoji knihu "Lajkni mě", jsem začala lovit na netu a hledat další příběhy, které spolu tak nějak souvisí.
A musím říct, že tenhle mě fakt dostal. Je to úžasný příběh, úžasně napsaný a moc bych si přála, kdyby taky jednou vyšel v knižní podobě a já si ho hrdě mohla přidat do své knihovničky.
Obrovsky Ti za tuto povídku, ale i Tvé další příběhy děkuji.
Jsi úžasná.

Florence

17)  Florence (17.05.2016 20:39)

Kar, páni, ty mi tady dodáváš úplně radost z mých starých povídek! Moc ti děkuji
Jo, no vztah Ruh a Bena prostě nebyl možný. Na to se jejich postavy moc neslučovali. Jak to řekl Tom, Rut nebyla stavěná na to, aby s ním cestovala a držela mu foťák a Ben zase nebyl připravený se usadit. Love is not enough sometimes.

16)  kar (16.05.2016 08:15)

Tak se tak nějak na přeskáčku pročítám Tvýma povídkama a dneska ráno jsem dokončila Humans of Prague. Líbila se mi opravdu moc. Na jednu stranu mi bylo líto, že vztah s Benem neměl budoucnost, ale na druhou to chápu. Jeho pohled na svět se mi moc líbí. U minulé kapitoly jsem si říkala, že ani nepotřebuju žádný epilog, že to je dostatečně silný konec, ale nakonec jsem za něj ráda.
Na rozdíl od Kristýny jsem to v jednu ráno utla, protože jsem si pamatovala, jak jsem vypadala ráno, když jsem jinou z Tvých povídek (už nevím kterou), četla do tří. Musím konstatovat, že spánek od jedné je přece jen o dost hodnotnější, ráno jsem si nepřipadla jak po flámu a v klidu jsem si to u snídaně a cestou metrem dočetla.
Dík moc!

Florence

15)  Florence (17.11.2015 16:32)

Taloued, to jsem moc, ráda, že to takhle vnímáš. To byl můj hlavní cíl :D

Kristý, ani nevíš, jak jsem ráda, že jsi sem napsala komentář, i když jsem Humans skončila před tak dlouhou dobou. Moc ti za něj děkuji! Jsem ráda, že tě Humans a Ruth a Ben v ní donutili k přemýšlení, to byl celou dobu můj plán, takže jsem neskutečně ráda. To mi věř. Ty děkuješ mě? Já zase tobě. Díky!

14)  Kristyna (17.11.2015 14:28)

Moc dekuju za tuhle uzasnou povidku.. Lajkni me je moje asi nejoblibenejsi na celem blogu, muzu ji cist porad dokola a vzdycky me rozesmeje a doda mi energii a dobrou naladu.. Ale tahle - cetla jsem ji do 2 do rana a nemohla jsem se odtrhnout - a taky jsem po ni nemohla usnout a musela jsem premyslet.. Jsi uzasna autorka a pises moc krasne - dekuji :-)

13)  Taloued (29.11.2014 19:11)

úžasný... nejen, že jsem si užila anglické části, ale člověka to donutí přemýšlet nad životem. Díky, že jsi nám to dala přečíst na Humans of Prague jen tak nezapomenu

Florence

12)  Florence (28.07.2014 19:12)

Ono je to ale fakt skvělý dílo. Já v sobotu jedu do jednoho velkého knihkupectví tady v Londýně a pořád se rozhoduju, jestli si tu knížku mám koupit nebo ne... Hrozně ráda bych jí měla, ale ona je tááák drahá:p

PrincessCaroline

11)  PrincessCaroline (28.07.2014 10:29)

Flo, musím povedať, že Humans of New York je už dosť známa. Moji známi to čítajú na FB a práve sedím v čakárni u lekárky a také dve baby sú z toho úplne mimo

Florence

10)  Florence (26.07.2014 19:12)

Jé máš v plánu se znovu pustit na Mozaiku? Jestli dojdeš znova až na konec, mohla bys mi napsat, co si o tom po tak dlouhý době myslíš? Já jsem to po sobě asi před měsícem znovu přelouskávala a musím říct, že i když tam byli pasáže, které bych těch napsala jinak, tak jsem se až divila, že mi docela vyhovovalo. Ten příběh i to konečné provedení. I když při Úsměvu jsem se celou dobu jako blbec sentimentálně usmívala.
Je pravda, že to, jak se povídky mezi sebou - Tvář, Pláč a Opojení - doplňovali bylo kouzelný. Přemýšlela jsem, jak to udělat, že bych to šoupla všechno pod jeden velký název MOZAIKA, ale to mi zase přišlo hrozně nepřehledný, nemyslíš? A navíc asi i pro někoho, kdo by si to chtěl jako nově příchozí přečíst, dost odstašující... takových kapitol!
Díky, díky, díky moc, Kejt;)

9)  Kejt (25.07.2014 20:06)

Flo, přemýšlím nad tím, jo, Humans jsou asi víc jako Mozaika, ale mně přijde každá tvá povídka jiná. Vlastně každá je střípkem Mozaiky... té tvé velké MOZAIKY.V něčem jsou Humans vážnější, ale bylo tam tolik vtipu, lehkosti a přitom jo, jsou víc cilené na přemýšlení, nastolují vážnější témata než Rika a Noe, alespoň v záčátcích, kdy se skládaly z maturity, Afrika byl ten někdo daleko atd... Ale i tak jsem unešená, protože každá tvá povídka je skvost. Sakra musím si zas někdy přečíst Mozaiku, jen si říkám, že poprvé to mělo jiné kouzlo, tím že si řadila růuné střípky a pohledy, tak se to pěkně doplňovalo, teď už člověk musí číst povídku po povídce, protože nevím jak to šlo za sebou, že jo. No, kdo věděl o nové adrese, dobrá otázka. Flo, díky za skvělý zážitek. Těším se, až se zas pustíš do něčeho dalšího a chvíle absťáku si budu prokládat tvou dosavadní tvorbou. Jsi dobrá, opravdu dobrá

Florence

8)  Florence (25.07.2014 18:20)

Kejt, tobě přijde, že se to neliší? Zajímavý.... Mě to přišlo, že jsem se tak trochu vrátila ke "svým kořenům" neboli tak trochu ke stylu Mozaiky. Ta byla o dost vážnější než byly Zámky nebo Lajk. Přišlo mi to, já nevím, jiný. Možná trochu vyspělejší a tím pádem i trochu nudnější, protože to nemusí sednout každému.
Ale moc ti děkuji. Jsem strašně ráda za tvé komentáře, za to, že na mě takhle myslíš a neustále mě povzbuzuješ k dalšímu psaní. Moc si toho vážím, holka
Kdo tam nechal tu knihu? To je otázka, co? Mohl to být pošťák nebo někdo z těch lidí, s kterými spolu s Benem mluvili, klidně to mohl být nějaký Benův americký známý a nebo to taky klidně mohl být Ben sám. To už není na mě rozhodnout :D Ale otázka taky je, jak taky někdo věděl o její nové adrese, co?
Díky moc!
Ps. Myslím, že můžeš utéct před ledasčím, ale nikdy ne sama před sebou ;)

Maři, jsem moc ráda, že na tebe Humans udělali takový dojem. A nakonec ses i toho polibku dočkala :D
Moc ti děkuji, že počkáš

Vandi, hihihi... oni si ten polibek zasloužili. Co oni! Vy jste si ten polibek zasloužili! Já vím, že jste na něj celou dobu čekali
Jsem ráda, žes na mého oblíbence Toma nakonec změnila názor. On není špátný... jen trochu zamilovaný. Myslím, že hlavní problém, proč si ho neměla ráda, byl asi ten, že jsme ho napoprvé zastihli v hrozně špatný situaci. To víš, holka... jeho holka, s kterou vyrůstal, měl jediný vážný vztah a bydlel, se začala zajímat o někoho jiného a to v něm rozvířilo všechny ty starý pocity a uvědomil si, že jí pořád miluje. To není zrovna nejlepší okamžik
S Debuisem?! To bych té chudince nikdy neudělala! Ani já ne! Ta holka, co zavřela Draca, oslepila Hermionu, zabila jejich špunta, udělala z Afriky gangstera, Noe paranoidní ženskou, rozdělila Bena a Rut a celkově se jinak vyžívám v mučení svých postav Ani já nejsem tak zlá!
Moc a moc a moc a moc ti děkuji, Vandi!

Vanda

7)  Vanda (25.07.2014 14:42)

Okej, prepáč, prepáč a ešte raz prepáč, že som nekomentovala minulú :D
Ten bozk bol... Proste úžasný, taký magický. Proste krásne, no :D
Takže nakoniec skončila s Tomom... Som za nich rada, keďže Tom nebol taký kretén, ako som si o ňom myslela, he :D
Hlavne, že ho Rut miluje a je šťastná. Teraz už naozaj Asi to bude znieť bláznivo, ale v polovici ma napadlo, že skončí s Debuisom, alebo s niektorým študentom :D :D :D
Tá kniha... Wow. Proste wow. Super, že jej to Ben poslal, nezabudol na ňu a ona naňho a stále sa majú radi v tom ich platonicky-kamarátskom vzťahu :D Ten mám obvykle radšej, než milostné páry :D

Táto poviedka bola fakt niečo úžasného. Sakriš, nemám pre to ani slová. Proste začiatok, vzťah Rut a Bena, ako sa Rut zmenila a priznala si, že nie je v skutočnosti šťastná a aj ten koniec a kniha... A nevadí, že sa to líši od Lajku alebo Zámkov, zmena je fajn, všetko nemôže byť to samé Na tvojich poviedkach mám rada hlavne to, že tie postavy sú skutočné, majú reálne problémy a veľa ľudí sa v charakteroch nájde :) A nemáš vôbec zač ;)

Zober si času, koľko potrebuješ, zaslúžiš si to a určite bude stáť za to počkať si
Takže potlesk a poklona:

6)  Mařka (24.07.2014 23:04)

Pěkný. Fakt že jo. Líbí se mi, když má něco do sebe víc než je prvoplánově zřejmý. Ať už se to týká čehokoli. A Humans to maj. Je to opravdu milej příběh. Dík za něj a budu se do budoucna těšit. A je jedno za jak dlouho to bude.

5)  Kejt (24.07.2014 19:12)

Flo, nevím, čím by se měli Humans lišit od Zámků či Lajků, seš to ty, tvůj styl, skvěle propracovaný námět, krásný jazyk, příběh, který chytne za srdce. To je to, co umíš zas ty skvěle, Ben fotí a mění svět, ty ho měníš takhle. Bylo to skvělé, jo, na pozadí přemýšlím kdo tam nechal tu knihu, jestli to s Rút aspoň trošku nemávlo, ale je to úžasný. Mám radost, že je spokojená, frčí ji neziskovka, Tom se asi taky proměnil. Nevím, jestli bych já jela na svatební cestu do Gambie, ale každý jsme jinej střípek:-) Flo, tohle je skvost, smekám. Jsi opravdu dobrá. Děkuju. PS. jediné co mně trochu jitří je, když si připouštím svoje strachy, to, co už pár let maskuju a co už delší dobu odsouvám... No, stejně tomu neuteču, že?

Florence

4)  Florence (24.07.2014 18:12)

Caroline, holka, díky moc! Vážně jsem moc vděčná za tvoje komentáře, a kdybys věděla, jak se teď dojatě/vděčná tvářila, hned bys mi věřila.
Humans byli jiné, ale já jsem moc ráda, že byli. Sice jsem si mohla všimnout, že neměli takovou čtenost nebo komentovanost jako jiné moje věci, ale stejně jsem strašně ráda, že jsem je napsala. Tohle jsem ze sebe potřebovala dostat a jsem fkat ráda, že se našli tací, co to ocenili
Vrátím, to se neboj, ale potřebuju na to nabrat síly a nějakou fantazii.;)

Lůco, no jo, už epilog. Nediv se mi, v sedmnácté kapitole jsem to už tak nějak napsala všechno.
Jistě, ta jediná společná fotka... Myslím, že ani jednoho z nich to předtím nenapadlo hlavně proto, že si nechtěli přiznat, že by si fotkami na sebe vytvářeli vzpomínky. Víš, co tím myslím? Že prostě takhle otevřeně nechtěli dát najevo, že se jednoho dne rozloučí a pak už jim zbudou jenom ty vzpomínka
K mé další práce? Kdy to bude, to si nejsem jistá, ale když čas od času budeš sledovat můj profil, povídky od Flo, jsem si jistá, že tam někdy něco napíšu
Děkuji ti moc a moc.

Terry, věř tomu nebo ne, ale tvým smíšeným pocitům ohledně Humans docela rozumím. Já je mám taky, ale myslím, že ten dobrý pocit z nich nakonec vyhrál, zvlášť teď, když jsem je skutečně dopsala. Prostě to bylo něco, co potřebovalo z mé hlavy ven a takhle to dopadlo
Nicméně to, co jsem chtěla, aby Humans dokázali, snad zvládli. Někdy je potřeba otevřít oči a rozhlédnout se kolem sebe.
Moc ti děkuji, Terry. Fakt moc ;)

Terry

3)  Terry (23.07.2014 23:54)

Když Rut rozbalila tu knížku tak jsem se fakt rozbrečela, protože mě to totálně dostalo a slzy mi vydržely až do konce :'-( Povedlo se ti vytvořit něco dokonalého Humans mě chytili za srdce a to se stane málokdy Mám z toho smíšené pocity, ale jsem ráda, že jsem se pročetla až sem Chci ti moc poděkovat a snad zase někdy u tvé další tvorby :D

2)  Lůca (23.07.2014 23:03)

Dneska jsem si napsala do vyhledávače adresu bez-hranic se spokojeným úsměvem, který ale opadl hned, jak jsem uviděla to ošklivé slovo epilog!
Mám radost, že si Ben na Rut vzpomněl. Mám radost z jejich společné fotky - taky to mohlo Bena jako fotografa napadnout dřív, i když možná je to o to hezčí, že to byla první a taky poslední fotka...
Už teď se těším na tvou další práci snad to bude co nejdřív

PrincessCaroline

1)  PrincessCaroline (23.07.2014 19:25)

Flooooo, ja bulím! Vážne! Revem ako malé decko!:'-(

Humans boli jedinečné. Boli chvíľami zábavné, odľahčujúce, no plné hlbokých myšlienok, ktoré otvárali oči. Hlavne boli neobyčajné.

Vážne ti veľmi ďakujem za tento príbeh. Máš úžasnú hlavu, šikovné ručičky, ktoré by som pusinkovala za tak skvelé kapitoly

Tak Rut je s Tomom...po svadbe. Tak nakoniec si k sebe cestu našli. A tá kniha ma dostala. Neuveriteľne. Vracala všetky tie krásne a okúzľujúce chvíle s ním. A ich fotka na konci.

Ďakujem Flo

Oddýchni si, ale vráť sa! Teším sa, čo sa ti v hlave už rysuje

1

>