Další odkazy

Nenechte si ujít!

Povídka Druhá šance od Alokin teď vyšla jako kniha!

Zkáza z nebes

Snoubení tmou - Leona Škodová

Hříšníci - Marie A. Gregorová (ambra)

Facebook

Kdo sem chodí?

Flag Counter

/gallery/Dv%C4%9B%20jizvy-kol%C3%A1%C5%BE-mini.jpg

58. NĚKOLIKANÁSOBNÁ / TENTOKRÁT JINAK

Je toho hodně, co jsou Dirk i Corinne obětovat za nalezení způsobu, který by mohl zbořit bariéru obklopující Krále. I ta zbývající trocha bezpečí musí jít stranou.

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1 2   »

Cathlin

22)  Cathlin (05.02.2017 13:31)

Majo, jasně, je dopsaný. A je možné si ho přečíst. Můžeš mě kontaktovat na emailu? Protože jinak se asi nedomluvíme....

Jinak se moc omlouvám, že reaguju se zpožděním. byla jsem na dovolené a potom nemocná.

21)  Mája (13.01.2017 22:16)

Ahoj, Chtěla bych se zeptat. Teto příběh máš už dospaný? a jde si ho nějak dočíst ? :-) Předem mockrát děkuji :-)

Cathlin

20)  Cathlin (03.10.2013 09:23)

Jo, Hani, obávám se, že opravdu vždycky mám nějaké to ALE v záloze. Nicméně to nic nemění na tom, že spolupráce s Leroyem určitě je způsob, jak upoutat Královu pozornost. Král nemá rád, když někdo neposlouchá jeho rozkazy...
Obraz záchrany? Ach jo, no..... CO TI NA TO MÁM ŘÍCT....

Cathlin

19)  Cathlin (01.06.2013 16:51)

Máto, své jistě půvabné nehtíky si raději ponech... ;) Ale moc mě těší, že se ti chce na ně útočit...
Že je to neodhadnutelné, tomu věřím. Konců může být celá řada, je tolik možností a zvolit jsem mohla jakoukoli... Jednou ti třeba povím, jak neskutečné zvraty nakonec ten konec vzal, když jsem ho psala. Co jsem měla v úmyslu... a jak se to všechno měnilo a přehazovalo a já zkrátka musela reagovat na potřeby postav. Ale skutečně jsem nakonec napsala jiný konec, než jsem chtěla.
Já děkuji... :) :) :)

Mata

18)  Mata (01.06.2013 15:18)

Tak jsem tu a kruci, koušu si nehty...
Celý pobyt v Dolmeře byl... nevím, ta špetka naděje se tam stále držela, přinášela tu trochu světla i já v ní doufám. Ač nedokáži posoudit jak velká by mohla být. Musím říct, že své postavy dokážeš pěkně máchat ve všech exkrementech světa, ale stále tam je ta nepatrná naděje, že se jin třeba povede od toho dna odrazit. Upřímně, přála bych jim to:) .
Jak tohle může dopadnout? Netroufám si odhadovat jestli dobře nebo špatně. Do jaké míry v tom je Králův záměr? Něco mi říká, že v tom bylo víc, než jen Dirkovo rozhodnutí a ten pocit je velmi neodbytný a já nedokáži posoudit, k jakému by to mělo vést konci. Píšeš tak, že to prostě odhadnout nelze.
Nezbývá než netrpělivě čekat. Děkuji

Cathlin

17)  Cathlin (17.10.2012 09:23)

No, ano, Fanny, souhlasím se vším, co píšeš.

Fanny

16)  Fanny (16.10.2012 21:13)

Dopadlo to dobře ;)Tak, když překvapíš, budu překvapena jedině mile, ne? A ne naopak :D Prostě budu radši budu nedůvěřivá. Zatím. :) Kent nám rozhodně kazí radost... Pak člověk nemá být přinejmenším ostražitý.
;)

Cathlin

15)  Cathlin (16.10.2012 09:11)

Fanny, tak co? Jak to včera dopadlo, když jsi změnila pořadí svých úkolů? Doufám, že dobře! ;)
A teď ke komentáři:
S tou nevýhodnou situací máš pravdu, to mě vůbec nenapadlo!
Z dalších několika věcí, co píšeš, mám opět dojem, že tě jakýkoliv náznak toho, že by se věci mohly konečně začít hýbat kupředu a že by pro DaC mohla svítat reálná naděje, spíše zneklidňují. Že by to bylo tím, že víš, koho čteš? Ale co když překvapím? ;) Každopádně spolupráce s rafery je rozhodně po dlouhé době alespoň něco. První záchytný bod.
Ano, zrada dolmery... Nedá se nic dělat, zrada to svým způsobem je. I když tam každý myslí jen na sebe, tak přece jenom je to jistá forma organizace, ke které DaC patří. A přesto mají v úmyslu začít je likvidovat. Zabít Claye, Morgana, Jewell... Jo, je to zrada. "Blázinec" - hezky řečeno!
Přirovnání Corinne ke zvířeti. Bohužel, je přesné. Corinne se, co se týká sagreny, zvířeti přibližuje. A jiné slovo než "zaútočit" prostě použít nešlo.
A ano, Kent nám trochu kazí radost ze všeho, to uznávám. Situace se poněkud zamotává.
Tak se moc těším na tvou první návštěvu na fóru. ;)

Fanny

14)  Fanny (15.10.2012 22:46)

Cath, tak jsem vymyslela nový způsob čtení jizev a to tak, že jsem je posunula před povinnosti…jsem docela zvědavá, jak moc to půjde. Takže se dnes ještě poměrně psychicky čilá pouštím do jizev brzy.
Tentokrát jinak
Už u názvu jsem se dnes „zasekla“. Protože „jinak“ opravdu vybízí ke zvědavosti.
„Jsem oproti tobě, Dirku, v poněkud nevýhodné situaci.“
Dovol mi, se zasmát, protože není tohle vážně vtipný? Troufám si tvrdit, že málokdo je momentálně oproti Dirkovi v nevýhodné situaci, i když mě k tomu napadá hned několik argumentů… ale zpět k tématu. Ne, že bych to nechápala, ale…
„Tady můžeš mluvit a nikdo tě neuslyší. Místnost je jištěná a odhlučněná.“
Jako kdyby na mě dýchlo bezpečí a příjemná atmosféra, i když zároveň to ve mně podnítilo nedůvěřivost. Takhle obyčejné a prosté ujištění už nezaznělo tak dlouho a zní až cize.
„Jo, Morganova pravidla. Neukazovat se. Zdá se, že to fungovalo.“
Zabodl se do mě pocit zrady. Je to paradoxní. Jako spousta věcí. Já vím, ovšem… patřili tam? Děsí mě to, že se děsím zrazení Dolmery. Děsí mě i to, že prostě nevím, co si myslet. I jen trošku smíření s Dolmerou není nic moc, ale ještě se „ o ní bát“? To už je vážně na blázinec…
„… A stejně tak je jasné, že, promiňte mi to, slečna Corinne nezaútočí na nikoho z nás.“
Netuším, jestli mě víc štve to, že ji povařuje za tak „nespolehlivou“ nebo to, že by si mohlo myslet, že by mohla způsobit zradu, ačkoli opatrnost je tady na místě a nijak to Leroyovi nezazlívám. To ani v nejmenším. A stejně tak slovíčko „zaútočit“ zní přinejmenším dost bezprostředně. Lidé většinou nezaútočí. Jednotliví lidé nezaútočí. V takových situacích napadají, snad útočí, ale přece nezaútočí. (?) Zní to jako šelma, nemůžu si pomoct.
„Výhra. A několikanásobná. Konečně jsme měli něco, co jsme drželi v ruce. Něco, na co se dalo sáhnout.“
Páni! Z téhle věty opravdu kape spoustu naděje i optimismu.
„Takže pokus se tenhle vzkaz ke králi dostal? Fajn.“
A z téhle věty, z těch několika slov tryská neskutečná síla. A vůle kupředu.
„A pokud ne, je stejně všechno jedno.“
Tentokrát smíření. Pořádná přehlídka emocí, ale mám dojem, že dnes jsou o dost pozitivnější, než byly kdy dříve.
„Naproti tomu – v Kentových očích se znovu objevila stará nedůvěra. Jen tentokrát byla o poznání hlubší.“
Tyhle písmenka ve mně rozhodně zadusili naději z konce. Ne úplně, ale dost na to, abych se příliš neradovala. Protože podezření, které sice nemá nijak konkrétní podobu, stále sílí. Teď už se mi to nemůže zdát. Tohle začíná být hmatatelné.
Tak konec se BH. A na viděnou u další kapitoly co nejdříve.

Cathlin

13)  Cathlin (15.10.2012 19:43)

Twilly, miluju ty tvoje postřehy. Opravdu - vždycky se z tvého komentáře dozvím něco, co jsem nečekala. Třeba tady jsi mě až ty musela trknout, že vlastně Corinnino jednání při styku s Eleanor bylo velmi lidské a citlivé... Ty jsi zkrátka ten typ člověka, co mi otevírá oči.
A kromě toho - "personifikovat bouři", to taky dokážeš asi jenom ty. Ano, Kent rozhodně je hrozba. A jinak - raději mlčím. B)
Děkuju, Twills, a těším se na příště!

Twilly

12)  Twilly (14.10.2012 22:41)

Defacto od minulé kapitoly je tady patrný úplně jiný styl, Kačenko. Naprosto jiný styl. Zda jsi byla v Austrálii, nebo později u Krále, nebo spíš u Vraga, bylo to úžasně opisný a epický. Tohle je čistá akce. A to nejenom fyzická ale taky mentální. Strategie je alfou a omegou a je to jako klid před bouří. Příprava na "další život", který je teď čeká. Je to jako příprava na boj o holý život. A kdybych teď měla tu bouři personifikovat, zcela určitě by se jmenovala Kent.

A teď ke scéně s Eleanor a následným věnováním Dirkovi. Nevím, která z obou žen mi přišla lidštější. Snad možná právě Corinne. Ač se pomalu mění v zrůdu, pořád vzbuzuje úctu svým chováním, jednáním i láskou.

Cathlin

11)  Cathlin (14.10.2012 22:11)

Fanny, rozpis ohledně kapitol najdeš na shrnutí. Tam dopisuju data, kdy na fóru vyšly další kapitoly, aby v tom byl přehled. Takž ode dneška už máš zase tři! Ale to nevadí. Jen na to netlač, do listopadu času dost! ;)

Fanny

10)  Fanny (14.10.2012 21:21)

Je mi hanba, ale zítra. Není ještě tak pozdě, abych nemohla číst a psát, ale jsem tak vyšťavená, že komentář bych psala asi dvě hodiny a byly by to ještě větší žvásty než obvykle a hlavně si nejsem jistá, jestli bych dokázala vnímat text. Prostě jsem mrtvá. Ale zbývají teď dvě(?) kapitoly a to už je pozitivní :)

Ještě jednou promiň...

Cathlin

9)  Cathlin (07.10.2012 13:42)

Bosi, ano ano, také bych řekla, že vzkaz byl Králi doručen. A rozhodně nás zajímá, co s tím Král udělá, že ano. ;)
Ale že vás bude Kent znervózňovat až tak, to bych tedy nečekala. Každopádně Kent je jeden z těch dvou, kteří Dirka a Corinne do dolmery přivedli. Moc toho o něm nevíme, pravda.

Bosorka

8)  Bosorka (07.10.2012 12:27)

Z Kenta mě mrazí v zádech . Ten asi své podezření má amyslím, že by i Dirk s Cor na nšj měli dávat obrbacha. On je určitě bude sledovat - což právě teď, když se domluvili s výcvikem od raferů není moc dobré . Copak je te Kent vůbec zač....
Vzkaz byl Králi doruče, teď záleží jen na něm, co s tím udělá....

DarkMoon

7)  DarkMoon (06.10.2012 13:29)

Určitě ;) Hlavně, že můžeme číst dál

Cathlin

6)  Cathlin (06.10.2012 13:20)

DM: Ano, tahle kapitola byla taková celkem klidná, že ano. I když tedy ano, co chudák Lester? Ale i on musí chápat, že někdy jsou jiné věci naléhavější...
Překvapení bylo, jaké bylo, snad to skousnete. Díky!

DarkMoon

5)  DarkMoon (05.10.2012 22:53)

No chudák Lester, kdoví, co si myslel Eleanor je super, mám ji docela ráda Ale Kent... co ten ještě provede??
Jinak aha Tak tohle jsem pod tím překvapením teda taky nečekala Jdu psát email, hned a okamžitě

Cathlin

4)  Cathlin (05.10.2012 21:23)

Kati, jsem jen na mobilu.
Detaily jsou důležité, co říkáš? A i tak byla otázka, jestli jim ten návrat projde. I když? Co mohl morgan dělat, že ano... Jen těžko by jim dokazoval něco jiného a vlastně ani neměl důvod po tom jít... Díkybohu pro Corinne a pro Dirka.
Chytrá spisovatelka! Aaa! No, to jsi mě potěšila!
Mail jsem dostala a odpovím!

KatkaB

3)  KatkaB (05.10.2012 19:45)

Návrat se povedl.
Gesto, které udělala Eleanor, bylo krásné. Škoda, že si její sílu Corinne nemohla nechat. Ale bylo to tak moudřejší. Celkově se pozastavuju nad tím, jaký detaily jsi řešila a na co všechno sis vzpomněla, Cathlin, aby nebylo to, že přežili, ještě víc podezřelý. Opravdu klobouk dolů, jsi chytrá spisovatelka ;)

A teď k zprávě pod čarou. Samozřejmě mám zájem o to dozvědět se, jak to s Dirkem a Corinne bude dál a ozvu se na mail

1 2   »

>