Další odkazy

Nenechte si ujít!

Povídka Druhá šance od Alokin teď vyšla jako kniha!

Zkáza z nebes

Snoubení tmou - Leona Škodová

Hříšníci - Marie A. Gregorová (ambra)

Facebook

Kdo sem chodí?

Flag Counter

/gallery/Dv%C4%9B%20jizvy-kol%C3%A1%C5%BE-mini.jpg

55. NA MRTVÉM BODĚ / I SKRZE VÍTR

Med v bezútěšném čase dolmery, i to je možné. Malý zázrak, přesto to jde. Vlny, lodě, nebe plné mraků a Dirk a Corinne na břehu jednoho z Velkých jezer.

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

Cathlin

16)  Cathlin (02.10.2013 10:49)

Hani, ne, asi není, že ne.... Milovat a být milován.
A proto to všechno. Celý ten hrozně bolestivý temný drtivý osud.
Jsem ráda, že se ti "medová" kapitola, jak tuhle mezi všemi těmi ostatními drsnými nazývám, líbila... a že jsi ji zvládla.
PS: A snad jsi tam nakonec byla schopna vidět Petera.

Cathlin

15)  Cathlin (08.10.2012 10:40)

Ano, Fanny, myslím, že ta poslední tvoje věta to celkem vystihuje. Asi bys to opravdu našla v čemkoliv, co by bylo napsané. Zkrátka čekáš, že to bouchne... A já to chápu. ;) Tahle kapitola vskutku byla klidnější a co bude příště, to prostě uvidíš... Přiznejme si - D a C opravdu nemají moc šancí zůstat dlouho v klidu...
Zapomněla jsi na lodě? Vážně? Jak se ti to proboha mohlo stát? Tak jsem ti je tu alespoň tedy trochu připomněla. A Dirkovi taky. I když tedy u něj se zdá, že by byl raději, kdybych ho k tomu nenutila. Ale zato ode mě za to dostal pěknou kompenzaci, ne? B)
Díky za všechny tvé postřehy! Líbí se mi především ten s časem, děsivou chladnokrevností a bezpečím odstupu času!

Fanny

14)  Fanny (07.10.2012 22:34)

„A dost možná jsem v tom viděl začátek konce. Divokou Ryn, která se pomalu rodila.“
Jo, dívat se na všechny události z bezpečí odstupu času, je vždycky jednoduší. Spoustu věcí poznáme až potom. A bohužel zásadních věcí. Přicházejí zlo, změna a snad i radost jsou o tolik dřív rozpoznatelné… Teď prostě nemůžeme říct, jestli začátek konce byl, je nebo bude.
„Věděl jsem, že s obnovením síly, to bude zase ona.“
Tahle věta přímo vábí otázku „Jak dlouho ještě?“ Jak dlouho budeme vědět, že příště…
„Ve dne Dolmera jednoduše neexistovala.“
Klasický pohled na bezpečí. Všichni se cítíme v bezpečí za světla a za dne. Jsou tak všichni zvyklý, ale přitom tma skrývá stejné bezpečí i nebezpečí jako den. Možná dokonce větší rozmanitost v odlišení schopností, ovšem je to jiné. Neznámé. Nezvyklé. Nebezpečné. Nepohodlné tak, že „přežijí“ nejsilnější. Neskutečné jak s rozedněním mizí problémy. Nebo alespoň některé a někomu.
„Mohl jsem jen doufat, že Lesterovi jednou budu moci svůj dluh splatit. To, co mělo být jen na několik měsíců, už trvalo přes dva roky.“
Fascinující, kolik může mít obyčejná věta vyjadřovat. A zvláštní jak chápeme čas. Ve skutečnosti vlastně letí. Měsíce akceptujeme jako dny, vteřiny se pro nás vlečou hodiny. Úsměvné.
„Lodě zkrátka přestaly být v mé mysli stejně jako jiné věci týkající se mého předchozího života.“
Zapomněla jsem na ně. Jak jsem mohla? Vždyť byly Dirkovým životem. A též Coriiny kresby.
„Čím déle naše zásoby vydržely, tím méně dalších obětí bylo třeba.“
Děsivá logika. Děsivá chladnokrevnost, bez které se neobejdou.
Kent, který dnes plnil úlohu strážce zásob, do mě zapíchl zkoumavý, podezíravý pohled.
Proč? A co to znamená?
Tyhle otázky pálí víc než jiné. I víc než zřejmého důvodu.
Cath, že by to byl poslední klid před bouří? Náznaky tam jsou, ledové ticho taky. Avšak jsem si jistá, že bych je dokázala najít i jindy z předpojatého důvodu.

AMO

13)  AMO (03.10.2012 12:46)

Uf, já to tušila, že budeš postupně odpovídat na dotazy... a to jsem se nemusela ani tolik pídit!
Jenže, co je proti mým otázkám další dění. To už uběhlo tolik času? Já myslela, že těmi skoky...dokonce i víc. Vždyť téměř rok byli v Austrálii!? No nic...
Ale ardenský sex, styk spojení... to je jedno mě neustále dostává. Musí to být cítit v každé buňce.
Takže mě smetlo nejen tohle, ale hlavně Dirk. Musel cítit tolik věcí, které mu mizí a které se nemusejí nikdy vrátit. Ten kluk má za sebou, kromě několika smrtí i další dno.
Jak popsat ten konec? Jako sosání cizího života a energie. Asi další, pro mě velice, bolestná věc. A co Kent? Nějakej divnej...????

Cathlin

12)  Cathlin (29.09.2012 15:41)

Twilly, krásný komentář!
Spasitelský komplex. ;) Jo. No jo. Mám dojem, že to napadlo asi nejen nás dvě. Proto jsem to tam raději zmínila.
No, ano, dauneři jsou přes den celkem nenápadní "lidé". Ve dne musí spát, aspoň trochu a zařizovat si tu trochu vlastního života, která jim zbyla... Ale nemohou si nejspíš vyskakovat jako obyčejní ardeni, protože i přes den by jim mohlo hrozit jisté nebezpečí, pokud by je někdo poznal. Rozhodně ale nejsou stále jen zalezlí pod zemí a ano, mají i částečně jiný život. Nebo jeho zbytky.

A ne, D+C nejsou v dolmeře dva roky. O tom Dirk nemluvil. Mluvil jen o tom, jak dlouho za něj už Lester vede jeho firmu. A to je už přes dva roky. Začal s tím, když Dirk odjel do Perthu. A mělo to být na pár měsíců, než se z Perthu zase vrátí.

"Jedna by závistí i praskla". Ach, Twilly... :D B)

Twilly

11)  Twilly (28.09.2012 22:51)

Dost možná jsem v těch chvílích iděl to, co jsem si vždycky vidět přál. Corinne se dvěma jizvami... - nevím proč, ale připomíná mi to čas strávený na té vypůjčené hatě. Jeho sny, které si tehdy dovolil o ní mít.

Hmmm Dirk a jeho spasitelský komplex mě příjemně pobavil - přiznám se, že mě to napadlo taky, takže možná proto to pobavení z mojí strany

Tak tohle přirovnání mě popadlo za hlavu, za srdce a podalo mi ruku - Jak se stát hadem na jejich prsou a přitom nesyčet?

Ve dne se každý dauner měnil ve spořádaného ardena... tohle mě vždycky zajímalo, co se s nima přes den děje, ale já si představovala, že sedí zalezlí ve svých kobkách, případně žádný život nemají. Ale... tohle mě pak nutí pokládat další a další otázky. Já vím, že Rafeři číhají, ALE, když jsou dauneři tak moc podobní ardenům, že se mohou ve dne mezi nimi klidně pohybovat, jak je možné, že nemají jiný život? Proč musí být zalezlí? Vždyť by se mohli docela hezky infiltrovat a "svoje" potřeby řešit po nocích, tak jak to dělala kdysi mafie (a možná dělá).... no, zajímavá teorie

Dva roky... hele, to jako že Cor s Dirkem jsou v dolmeře už DVA ROKY????? Nevím, jestli sem to pochopila správně?

Stačil jediný okamžik a nebe zahnalo peklo až na kraj světa - moc moc hezká myšlenka.

A teď teď ten jejich arden-dauner-tantrický sex kurňa, jedna by závistí i praskla, je ti to jasný? , snad za zmíňku stojí tyhle dvě věty:

Každá vteřihna bez jejího doteku bolela... -

Svět mi byl těsný...

u tohodle přirovnání jsem byla zasažená jako bleskem z nebe! - ... syrová smrt přicházející pod maskou vášně...


Dnes, Kačenko, jsi mě sundala slovama

Cathlin

10)  Cathlin (24.09.2012 20:47)

Kati, ano, ten nápad se mi taky zdá dobrý, ale myslím, že by na to Dirk opravdu nestačil. A je dobře, že si to umí přiznat, než aby se do toho hrnul po hlavě...

A jéééé, jsem ráda, že i dnes sis našla pár míst, co se ti líbily. A že zatím nelituješ, že ses Jizvami pročetla až sem. Protože vím, že je úmorné číst to tak dlouho a po takových kouskách. Takže každý, kdo se prokousal až sem, má mé uznání, obdiv a vděčnost.

Takže díky!

KatkaB

9)  KatkaB (24.09.2012 19:25)


Nápad, že by Dirk postupně vyhlazoval daunery, je hodně riskantní, ale líbí se mi. Byla by to cesta ke Králi… cesta k druhé jizvě pro Corinne. Ale vysvětlila jsi dostatečně rizika, proč to nejde…

"Tak co jsem, ksakru, mohl udělat? Jak vyplenit červy prolezlé lůno, jehož teplo jsem přijímal? Jak se stát hadem na jejich prsou a přitom nesyčet?" Ó velká spisovatelko, tohle je tedy zase perla perel

"Stačil jediný okamžik a nebe zahnalo peklo až na kraj světa."


"...takhle by mohla vypadat syrová smrt přicházející pod maskou vášně."

Závěrečná věta kapitoly ve mně vzbuzuje obavu, zda nebude Dirk odhalen, ale na druhou stranu víc jsem jsem myslela na to, kdy a nebo zda vůbec se někdy mezi oběti, které dauneři zajmou ke krmení, dostane někdo z ardenů, které Dirk zná…

Pro všechno co prozatím zažili, stálo za to žít A mě stálo za to si o tom číst ;) Děkuji, Cathlin

Cathlin

8)  Cathlin (24.09.2012 17:30)

Marvi... :) Hele a víš, že i mě to překvapilo, když jsem si to uvědomila? Opravdu už je to tady v téhle fázi přes dva roky, co Lester vede Dirkovo loďařství. A jak to bude dál? Líbí se mi možnosti, které vypočítáváš. Máš dojem, že se Dirk k lodím vrátí, ale otázka je, jestli s Cor nebo bez ní...
Kent jako arden nasazený do dolmery Králem?! Proč ne? Rozhodně mě tato věc taky napadla... Víc k tomu ale říct nemůžu.
A ano, ta věc s rafery. Rozhodně souhlasím, že to dává logiku.

Marvi

7)  Marvi (24.09.2012 17:13)

2 roky??? Tohle mě šokovalo jako první, pak to bylo Dirkovo smíření s tím, že lodě už asi nikdy vyrábět nebude... Nevím co je horší... Pořád můžu věřit a doufat, že k lodím se ještě někdy dostane. Na druhou stranu si říkám, bude Cor s ním anebo bude sám? Sám by to asi nezvládl, takže nevidím východisko z téhle zapeklité situace, žádné.
No a pak ten konec... Kent něco tuší, nebo je na tom podobně jako Dirk? Na příkaz Krále? To asi ne, to jen ta moje fantazie si zase vyšla na špacír... Rafeři jsou taky blízko, tam může být souvislost s Corinne, jestliže král ví kde je a ví, že jsou v dolmeře, tak je může tímhle způsobem vyhladit... No určitě jsem zase vedle jak ta jedle... :D :D :D :D :D

Cathlin

6)  Cathlin (24.09.2012 16:21)

Bosi: To mě taky... Fakt jo. :p

Cathlin

5)  Cathlin (24.09.2012 15:24)

DM: To víš, že to má cenu psát! ;) :) Vždyť já s každou kapitolou trnu, co se objeví za reakce, takže jakékolik kladné hodnocení je pro mě skvělé. Díky.
Ano, ten střih. No... Holt realita je realita. Nedá se svítit. To, že si dokázali utrhnout pár chvil, ve kterých nic zlého neexistovalo, to bohužel neznamená, že to neexistuje. :( A ano, "normální" stav Corinne vždy vydrží jen tak dlouho, dokud se neobjeví zase začínající hlad. Takže moc dlouho to není.
Takže nakonec, jak vidím, je i tahle kapitola dost zdrcující, což?

Bosorka

4)  Bosorka (24.09.2012 15:24)

A ty lodě...:( mě to až fyzicky za něj bolelo :'-(

DarkMoon

3)  DarkMoon (24.09.2012 14:41)

"Věděl jsem, že s obnovením síly, která jí chyběla, to zase bude ona." No jo, ale jak dlouho?

"Ve dne se každý dauner měnil ve spořádaného ardena, v někoho, kdo na svém štítě nemá nejmenší provinění. Ve dne dolmera jednoduše neexistovala."

Ten popis u toho jezera

"Věděl jsem dobře, že se k lodím možná už nevrátím. Možná po nich budu až do konce toho všeho jen toužit, stejně jako po všem ostatním." Tohle je nádherný, to to všechno v těch lodích tak nějak symbolicky shrnuje :)

"I kdyby se náš čas brzo naplnil, byl jsem vděčný za pouhé teď. A za všechno, co jsme spolu mohli prožít. Za to, že se mnou byla, že bojovala za to, za co já. Za to, že se mi dávala, celá, nerozumně a bezhlavě. I kdybychom měli oba zítra umřít, měl jsem jistotu, že se mi v životě dostalo bohatství, které jsem si ani nezasloužil. Že jsem dostal mnohem víc, než jsem sám uměl rozdat."

A po téhle rozněžnělé scéně takový střih zpátky do dolmery, to mě dostalo.

"Logika byla neúprosná. Čím déle naše zásoby vydržely, tím méně dalších obětí bylo třeba." Jo takhle! Já si říkala, že té oběti to na jednu stranu jen prodlouží utrpení a moc nepomůže, to, že se snaží snížit celkové oběti, mě nenapadlo.

Kent něco tuší?? Ta poslední část se mi nelíbí :D

Nádherná kapitola. Má vůbec ještě cenu ti to pořád psát, když to říkám snad pokaždý? :D

Cathlin

2)  Cathlin (24.09.2012 13:35)

Bosi, takhle dokonale opravdu plánovat neumím, jen nás prostě napadají stejné věci. A moc se mi to líbí!
Vztah mezi Morganem a Jewell? Mno... tak to zůstane záhadou. Můžeš si domyslet dle vlastní fantazie. Osobní preferenci ale samozřejmě mám.
Jaké jsou plány raferů, to je zatím jedna velká neznámá. Ano. Člověk je ale tak nějak "tuší v zádech", co? ;) ;) ;)
Elektrody...
A Kent? Kdoví, jestli Dirk dokáže být opravdu tak přesvědčivý...

Bosorka

1)  Bosorka (24.09.2012 12:32)

O čem se mluvívá... ty to snad na mě plánuješ (viz ta naše debata o boji při nedostatku venkovních zdrojů) . Aspoň, že má Dirk protečkní hnízdečko u Morgana. Docela by mě zajímalo, jak vypadá vztah mezi Morganem a Jewell. Vzniknul až tady? Je to z náklonosti nebo z pozice "silná družka příjde vhod"?
Divím se, že se rafeři nestahují ještě víc. Vždyť Král díky Cor (nebo už Ryně?) vi přesně, kde jsou. Copak má asi za lubem?

A ta milostná scénka - ať žijou elektrody ;) . I když cena, kterou za to Cor platí je vysoká.
A co ten konec? Kent něco tuší? Ale co? Vždyť se tentokrát choval Dirk jako normální dauner.

1

>