Další odkazy

Nenechte si ujít!

Povídka Druhá šance od Alokin teď vyšla jako kniha!

Zkáza z nebes

Snoubení tmou - Leona Škodová

Hříšníci - Marie A. Gregorová (ambra)

Facebook

Kdo sem chodí?

Flag Counter

/gallery/Dv%C4%9B%20jizvy-kol%C3%A1%C5%BE-mini.jpg

52. ČAS ZÍSKAT SI SVÉ MÍSTO / PRO NADĚJI

Zdá se, že Král pomalu posouvá Dirka a Corinne tam, kde je chce mít. Tam, kde Corinne za žádnou cenu nechtěla skončit. K jejich nejhorší noční můře.

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

Cathlin

17)  Cathlin (21.08.2013 18:16)

Hani, neříkej, že i tobě se líbí boje? Akce a tak... Pořád mě budeš překvapovat. Zvláště, když to je boj, ve kterém si neberou servítky.

Nevíš, v co doufat??? Jak to, že ne? Jsou v dolmeře... myslíš, že to je konec? Že už nemají jak bojovat? Nebo zač?

Jo, bože chraň, aby kdokoliv z dolmery přišel na to, kdo Dirk je. Ono i bez toho je tam nečekají žádné dobré věci. Cesta vede jen dolů. A jejich jedinou nadějí je, že se jim podaří z toho vozíčku vyskočit.

Cathlin

16)  Cathlin (26.09.2012 13:24)

Fanny, :) , tak se zdá, že jsi zase pokročila.
No, myslím, že "přátelství" je pro dolmeru opravdu silný výraz... Mezi Tylerem a Kentem a ostatními spolubojovníky není opravdu nic než to spojenectví. Až na výjimky, viz Morgan a Jewell, tam se dá tušit, že je to postaveno trochu jinak. A koneckonců, i dauneři potřebují sex... takže mezi M a J je minimálně toto... Ježíš, to jsou mi zase úvahy...

Mno... ten karver nebyl zrovna od Vraga, že ano. Ten patří Dirkovi už spoustu let a právě v téhle kapitole o něj bohužel přišel. Přetaven na jehly, smutný osud karveru... Navíc ve verzi jejich vyprávění ten nůž původně patřil jistému Ramonovi Pearcovi... ;) Ovšem pokud to myslíš v přeneseném slova smyslu, tak potom ano.

Tfuj. Taky se divím, že Dirk nezavrčel. Ale přesně jak říkáš. Byli rádi, že je vzali s sebou oba...

Ano, detroitská dolmera opravdu funguje docela dobře. Troufám si tvrdit, že je to jeden z nejlépe organizovaných gangů dolmery vůbec. Ani ta v Petrhu neměla tak dobré vedení jako tato. Nicméně, pořád tu platí, že to fungování je věc zatraceně křehká.

Díky, Fanny!

Fanny

15)  Fanny (25.09.2012 23:05)

Bylo zjevné, že se nebude rozmýšlet své protivníky zabít, aby se odtamtud dostal.
Jak by mohl, vždyť je to kdo s koho. Byl by blázen, kdyby se nad tím jen zamyslel. Mohlo by ho to stát víc než život.
Museli mít domluvené znamení, byli sehraný tým.
Sehraný tým většinou bývají přátelé? Nebo aspoň ne nepřátelé na život a na smrt. Největší protivníci. Zní to zvráceně, že jsou sehraní, že jsou tým, ale přitom, jen společný cíl je jediným důvodem, proč si nejdou po krku navzájem. A dost možná v jiné chvíli jdou. Jo, společný cíl, nepřítel a zoufalství tvoří spojenectví nebo dokonce přátelství.
Já ani Corinne jsme si nepřáli jeho smrt
Tak jasná věta, že jediné co v sobě nese, je to strašné „ale“. A člověk tuší… Ale tušit nechce… Bodnout do zad. To musí udělat a já jim vzdávám hold, že to dokážou. Na druhou stranu, jejich čin je pro ně jako záchranné lano. Obdobné jak čepel pro ardena.
A jsme zase u rozhodování a volby. Celý trest krále se vlastně točí kolem strašně mála. Jen o tom, co dokážou a nedokážou. O obětování a duševní síle, která se míhá v skutku v nejrůznější obdobě. Pár slov a přitom je toho víc, než kdokoli dokáže zvládnout.
Vděčně a podezíravě zároveň.
I ta vděčnost zní podezřívavě, ale byli to lidé, mohlo zbýt trochu lidskosti i v někom jiném, než v Cor, ne?
„Nedobrovolný dárek od jednoho hnusnýho parchanta. A dost užitečná věc,"
Mám pocit, že tohle je první opravdová konkrétní lež v jejich životní roli. I když i trošku pravdy se zatím skrývá. Dárek od Vraga to svým způsobem je, nedobrovolný určitě a za parchanta ho považuje určitě. Spíš by ho nazval horším slovem… (?) I tak ale divadlo začíná.
„Holka?" na rtech mu zahrál pokřivený úsměv. „Taky se bude hodit."
Tfuj. Divím se, že Dirk nezavrčel… Ale mlčet bylo rozhodně chytřejší.
Tenhle člověk, navzdory nevyhnutelnému tvrdému výrazu a navzdory mizérii, které velel, měl něco v hlavě.
Dolmera nás možná nakonec překvapí ještě víc. I tady platí pravidla. A něco tu „funguje“. Spolupráce, když pominu důvod, na (pro mě) ohromující úrovni.
„Jednotlivci vždycky dělají chyby,"
Dirk je v tom opravdu dobrý. A tihle dva „jednotlivci“ dělají chyby jen kvůli tomu, aby je neudělali. Ovšem to se snad Morgan nikdy nedozví.
„Jo," souhlasil s nehraným opovržením Morgan, „tohle je přesně jejich styl. Ardeni a lidský ženský, vždycky to vypadá stejně. Aspoň v něčem jsme lepší než oni."
Tak tohle bolelo.
Udělali jsme to. Byli jsme v samém středu dolmery.
Tohle doplňuje asi vše, co již nejde říct slovy.
Vyrazila si mi dech. Ten rozhovor s Morganem byl totiž… dechberoucí. Tam někde se mi myšlenky definitivně rozutekly. A mně nezbývá než se ti pro dnes opravdu hluboce poklonit.

Cathlin

14)  Cathlin (24.09.2012 22:47)

Twilly: Morgan je jen vedlejší postava. Přesto jsem měla dojem, že by si to fotku zasloužilo, a tak tu je. Sama jsem ji potřebovala, abych měla představu a lépe to viděla před očima.

Panebožeeeeee... No tak to je síla. Málem jsem utekla od počítače. "Nelze zfilmovat, protože už je to zfilmovaný..." Proboha, Veru, ty mě musíš opravdu mít ráda! To je moc krásný. I to, že to dokážeš tak živě vidět před očima.

A tvá citace: :) :) :)

Twilly

13)  Twilly (24.09.2012 22:27)

Mno, zatím mě Morgan, jako postava nechává chladnou. Možná je to tím, že o něm ještě nic moc nevíme. Jenom stručný opis na začátek. Ale neodepisuju tuhle postavu, páč cejtím v kostech, milá Kačenko, že se ještě Morgan projeví. Mmch, ta fotka ... no a teď ke kapitole samotné.

Už ani sama nevím, kolikrát jsem ti sem psala, že píšeš hrozně plasticky, ale rozhodně musím říct, že tahle kapitola byla opisně zatím absolutní TOP. Tohle snad ani nelze sfilmovat. Tohle už JE sfilmovaný. Boj nepostrádal tvou obvyklou kvalitu!!! A ty víš, že miluju tvoje opisy bojů a to divadlo já měla pocit, že dokonce "slyším" ta dřeva sténat pod Morganovýma nohama.

a moje oblíbená citace, která naprosto charakterizuje dnešní kapitolku - Neměla tušení, jak zuboženě oběti vypadají. Doufal jsem, že její přirozenost jí pomůže příliš nemyslet. A sám jsem doufal, že svou roli budu umět zahrát přesvědčivě.

Cathlin

12)  Cathlin (23.09.2012 11:13)

DM: Cože jasnovidec??? No tak to potom asi jsi! ;)

Bosi: Co Vrag!!! Ale co já? :D :D :D Já na tebe spoléhala...

Bosorka

11)  Bosorka (23.09.2012 10:07)

Ehm to bylo jenom takové rychlé okouzlení, víš? Snad mi to Vrag odpoustí B) ;)

Cathlin

10)  Cathlin (23.09.2012 10:05)

Bosi:: Ehe!!!!!!!!!!!! Cože??? Vrag dostal kopačky???? Morgan je lepší??? No tedy... To bych do tebe neřekla! :D :D :D V mých očích tedy vede Vrag před Morganem.

DarkMoon

9)  DarkMoon (22.09.2012 11:41)

Jo, jo, asi jsem jasnovidec :D Taky mě napadlo, že si získají důvěru tím, že jim pomůžou někoho dostat, jen jsem to čekala už minule. Ale taky mi vrtá hlavou, jak to budou zvládat, dělat něco takového, teď se z toho sice vykroutili, když oběť zachránili rafeři, ale příště už to bude naostro a se všemi důsledky...:p

Bosorka

8)  Bosorka (21.09.2012 20:13)

Tak nejdřív - boha jeho MORGAN!!! Vragu máš kopačky!

Zodpovědělas mi hodně otázek - to, jak se dostanou dovnitř, jaký "příběh" si vymyslí, i to, že bude muset tutlat druhou jizvičku.
A první krmení je před nima...běžííííííííím.

Ale ten MORGAN

Marvi

7)  Marvi (18.09.2012 19:06)

Moje povídky bych ti číst neradila, neumím to jako ty... Možná nápady by byly ale ta realizace... nejsem mistr slova i moje bakalářka je děs a diplomka... no to bude dílo... Ale jsem ráda, že tě bavím

Cathlin

6)  Cathlin (18.09.2012 18:43)

Marvi, panebože... Tvoje povídky bych chtěla číst!!! Král a jeho bratr Dauner. To je tedy opravdu nádherná představa. A asi tušíš, že k něčemu takovému mají Jizvy daleko... Ale budu moc ráda, když mě tvými skvostnými teoriemi budeš zásobovat i nadále, já je totiž miluju!
A že věříš? No, ještě aby ne! To dobře děláš... Kdybychom nevěřili, asi by se to nedalo číst...

Marvi

5)  Marvi (18.09.2012 17:25)

A jsou tam... No tak doufám, že si druhou jizvu uchová pro sebe dlouho... A Corinne? U té doufám, že se nezhroutí... ono to bude asi hodně těžké, ale pokud se vyplní Vragovy vize, tak to potom Ryna bude brát automaticky, ale já pořád věřím, že se najde nějaká cestička a budoucnost bude jiná...
Třeba má Král bratra Daunera, ty jo, to by byla ale šílená teorie :D :D :D :D to radši ani nebudu rozvíjet...
Jinak musím tleskat a

Cathlin

4)  Cathlin (16.09.2012 12:44)

Kati, no, ano, tahle kapitola potvrdila, že jinam cesta nevede. A oni to nakonec zvládli. Jsou tam, kde být mají, ano, a nová etapa se začíná. Čekali jsme na ni dlouho, nakonec ale rozum zvítězil nad srdcem. Nevím, jestli je to dobře, nebo špatně, ale je to tak.
Hehe, takže se zdá, že i tebe Morgan celkem zaujal. Prý "charismatický vůdce" :D :D :D Já ti nevím. Mám z něj dost rozporuplné pocity, ale na tu postavu se hodí. Jde z něj strach. Autorita je přímo hmatatelná a v těch očích je vidět, že v hlavě něco má.

KatkaB

3)  KatkaB (15.09.2012 22:26)

Už jsem tu ;)
Byla jsem na výletě, ale těšila jsem se, až si přečtu novou kapitolu.
Ta tedy je! Další boj, zápas o život, tentokrát s pomocí Dirka, který oběma pomohl dostat se do dolmery. Opět sis s tím pohrála velmi detailně, Cathlin
Dirk sice přišel o svůj karver, a jeho ardenská podstata mu asi ještě zavaří, ale jsou tam, kde mají být, kde slíbili Králi, že budou.
Morgan je drsňák. To jeho ... potítko :D Charismatický vůdce Hned mám lepší představu a vůbec mi nevadí, že jsi mi nabídla úplně konkrétní tvář. Zarostlou. A s tím pohledem... ;)
Začíná další etapa příběhu. Jsem napnutá, co bude dál

Cathlin

2)  Cathlin (15.09.2012 16:09)

AMO :), jo, Morgan... Sexy?!? To je otázka, nad kterou uvažuju už od té doby, co jsem tenhle obrázek pro Morgana vybrala... :D :D :D Každopádně věřím, že jinak než takhle by jen těžko mohl vůdce dolmery vypadat...
A říkáš pot z čela? No, tedy, to zní jako celkem ucházející čtenářský zážitek!
Jo nejvyšší ligu v temnotě, tak tak. Samozřejmě celé to divadlo měli D+C velmi dobře připravené a domluvené dopředu a šlo jen o to to dobře zahrát... B)
A že jsi napnutá? No konečně...! :D Měla bys být: kromě toho, že je to všechno o hubu, ještě to také může být na furt. A AMO, znáš mě přece.

AMO

1)  AMO (15.09.2012 15:09)

Konečně, právě jsem si otřela pot z čela a ztěžka odfoukla. Bylo to napínavé a skoro jsem čekala, že se podělají, ale zvládli to dokonale. Sice nikoho nezajali, ale nyní i ten napadený arden ví a může mluvit...
Jejich pohádku o vzniku jizvy, bych jim spolkla i já. Začali hrát tu nejvyšší ligu v temnotě. Proboha a jak Cor přišla na to jméno? A další výmysly. No bomba!!!
Jsem v očekávání a docela napnutá, aby se za pár dní i Dirk nestal pokrmem pro ostatní. On to teď bude mít dvojnásob těžké. Doufám, že si to ona uvědomí a trochu mu pomůže.
A Morgan? Fuj, ten je krásnej. Drsnej, sexy

1

>