Další odkazy

Nenechte si ujít!

Povídka Druhá šance od Alokin teď vyšla jako kniha!

Zkáza z nebes

Snoubení tmou - Leona Škodová

Hříšníci - Marie A. Gregorová (ambra)

Facebook

Kdo sem chodí?

Flag Counter

/gallery/Dv%C4%9B%20jizvy-kol%C3%A1%C5%BE-mini.jpg

33. UČINĚNO / DO SLABIN

Jen jediný arden, jeden člen vyšší primery, ví, jaké přesně bylo Královo rozhodnutí. A právě to a k němu i přesná pravidla hry se dozví i Dirk, právě dnes. A na zem dopadnou i řídké kapky Králova slitování, dodrží své slovo.

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

Cathlin

15)  Cathlin (25.04.2013 12:08)

Hani, to rozhodně můžou. Arden není neporazitelný, není to žádný kus skály...
Jsem ráda, že už to nevidíš tak černě. Ale raději se přesto připrav na všechno.

Cathlin

14)  Cathlin (25.04.2013 11:20)

Haničko, být vyděšená - tomu se asi nedá vyhnout. Zvláště, pokud jsi tak citlivá duše, jako jsi. Vím, že to všechno vnímáš na sto procent.
Uklídní tě trochu, když upřesnim, že Corinne je zablokovaná jen dokud se Dirk nerozhodne? Tak to bylo řečeno.
Začínáš třetí část, část o rozhodnutí, jakou formu "smrti" pro Corinne zvolit. Podle mého je to ta vůbec nejhorší část, i když ono i ve čtvrté....... Ale v trojce je hodně extrémů, tak se drž, kočko.
Kolik toho může Dirk unést? Správná otázka... Může se stát, že mu dojdou síly?
A Vrag... ano, dostal svou šanci. Život je prostě někdy krutý. Snad ti to potom trochu vykompenzuje moje dodatková úsměvná jednorázovka (na fóru), kde je Vrag v poněkud horším postavení.... Ale to až dočteš! ;) B) ;)

DarkMoon

13)  DarkMoon (08.09.2012 13:41)

"Když vám nezbyde nic, co můžete dát, dokonce ani slova, doteky, zbývá už jedině síla bezeslovného spojení, existujícího někde mimo sdělitelný svět." "„Tělo bez duše. Nebude – nic – cítit,“" Bože! Já tušila že za tím "je ochoten ji přijmout" bude víc, než jen malý háček! A ta druhá možnost se mi taky vůbec nelíbí. Pochopila sem, že se obě možnosti budou zkoumat a tím pádem možná změním později názor, ale nevím... Zatím mě teda o dost víc děsí ta první, i když nevím, proč... "Přál jsem si nemít žádnou budoucnost. Přál jsem si to pro mě i pro ni. Cokoliv bylo lepší než tohle. Svět bez budoucnosti se zdál milosrdný a konejšivý jako dětský spánek. Nebo třeba rovnou klidná, pokojná, konečná smrt po dlouhém náročném životě. Usnout a už se neprobudit. Jak příjemné, plné naděje a spasení." :'-(

Marvi

12)  Marvi (02.09.2012 18:19)

Jedna možnost lepší než druhá opravdu... Nechtěla bych být v jeho kůži a rozhodnout... Jsem zvědavá k jakému konci ho dotlačí okolnosti, které ještě nastanou!!! Tak si teď říkám jestli ta druhá jizva bude následovat, protože Corinne bez citu, to je hodně kruté, stejně jako Corinne bez jizvy... No jak říkám těžké rozhodování, ale věřím tobě paní spisovatelko, že ať už nastane jakákoliv varianta bude správná...

Cathlin

11)  Cathlin (18.07.2012 23:58)

Twilly... tedy, to je otázka. Těžko. Copak já už někdy vymyslela ryze zápornou postavu? Dokonce i Venome byl... svůj.
Ale ještě jsem se nedostala k vytvoření postav, které se objeví v části IV. Takže třeba na to dojde tam. Budou tam ještě minimálně dva noví muži.

Twilly

10)  Twilly (18.07.2012 23:53)

vím, že je to JENOM část věty, ale má sílu - Corinne se natiskla ke mně, já k ní, v rámci možností

- Kačenko, je to jízda, řeknu ti. Hele a jen tak mezi námi, děvčaty, je tam, ve tvé povídce, vůbec nějaká záporná postava? Ryze záporná, ne zničená osudem nebo nesmyslne krutými pravidly?

Cathlin

9)  Cathlin (18.07.2012 22:18)

AMO, já jsem tak ráda, že to nevzdáváš!!! Jo, jen sem s kladívkama nebo těma, co tlučou hlavou o zeď, ale vydrž! Bože, čtení s tebou, to je teprve opravdu o nervy...
Corinne a sadistická mrcha?!!! To jsi mě sejmula! Jak? Proč? Protože bude díky svému ovlivnění nakloněna Vragovi?
A Vrag a odporný??? Jo... asi jo. Ale zároveń je v něm něco, něco... B) Ne?
Tak jen pokračuj, jsem s tebou!

AMO

8)  AMO (18.07.2012 22:10)

Panebože, já věděla, že z toho budu šílet a budu brečet, jako malá. Stačí mi slyšet tóny z melodií. Nepotřebuji písmenka. Nebo obráceně, písmenka jsou krutá a řezají. Vrag a jeho zvrácenost a odpor vůči Dirkovi. To, jak ho tituloval a jak si s ním pohrával. On je odporný. On je kat. On je zrůda.
Jenže... musí.
A Cor? Udělají z ní panenku v jejich kruté hře. A nakonec z ní má být...sadistická mrcha. A ještě se usmívá na svého kata. A potom to vězení.
Nevím, nevím

Cathlin

7)  Cathlin (18.07.2012 19:52)

Bosi, ne, nebudou to doslova vize, i když asi i tak se to dá vidět. Já to vnímám jako že bere jeho duši, aby nahlédla do alternativních budoucností. Těch dvou, o které jde.
A ano, Vragův trest je poměrně klíčový, pro všechny.
Tězce dýchalo? To je ale velmi hezké!!! ;) B)
Já tedy na Dirkově místě bych byla ráda, že Cor je mimo. Bude to mít i tak šíleně těžké.

Bosorka

6)  Bosorka (18.07.2012 19:43)

Tys mi dala! Když Vrag chytil Cor, strašně jsem se lekla, co jí udělá - a on to byl akt Králova milosrdentví, odříznul ji o všeho "zlého". Veškerá zátěž je na Dirkových ramenou.
"Ano, hnusilo se mi to. Její odevzdanost, smířenost, pokoj.
A byl jsem za to rád. Neskonale vděčný." jak rozporuplné a plně ho chápu - asi bych na jeho místě začala hystericky ječet a dala jí pár facek, i když by to nepomohlo.
Vrag s karverem v ruce - tak nějak se mi těžce dýchalo...
Překvapilo mě, že Vrag je mistr kat - vykonávač trestů. Jakým trestem asi prošel on?
"Podíváme se na tvoji Corinne bez toho, čemu se, myslím, říká srdce. A na tvoji Corinne bez druhé jizvy. Uvidíš ji z tolika pohledů, že si budeš přát alespoň na chvilku nevidět." - chápu dobře, že mu bude předkládat vize?

Cathlin

5)  Cathlin (09.07.2012 23:07)

Fanny, ;) , jej, tak koukám, že dnešní kapitola tě docela vyděsila! Nevidíš nic než smrt? Opravdu ne? To je zajímavé!
Ale ano, podoba mezi jménem Vrag a Venome (to začáteční písmeno), to není náhoda a jsem mooooc ráda, že sis toho všimla! Stejně tak si můžeš všimnout podobnosti mezi jménem Listar a Lester... Ale celkově vzato je to jen takové hraní se slovy, nic to neznamená. Vrag není Venome a Lester není Listar. Co se týká jména Vrag, tak tam se mi líbí podobnost a českým "vrah" a "vrak" a anglickýcm "wreck" (vrak) a "wrack" (zkáza, destrukce...). Ale opět, není to víc než hraní se slovy. B)
A jestli ráda ovlivňuji lidi? Myslím si, že by se daly najít scény, které mě u Jizev (Jedu atd...) oslovují víc než ovlivňování. :D Ne, opravdu, to je spíš vedlejší produkt příběhu, ne doslova záměr. Navíc v tomto případě je to ovlivňování docela milosrdně (ke Corinne), řekla bych milosrdnější než v Jedu - ale opět velmi nemilosrdné k mužskému protějšku. Dirk je za to sice možná rád, ale nebude se mu to líbit úplně pokaždé. I to ho bude stát dost sil.
A ano, souhlasím - možnost volby je vždy horší. Kór takovéhle volby. Přesně tak!!! To je jádro celého příběhu.
Vztah Dirka a Vraga - to bude opravdu ohavnost nad ohavnost, ale co se dá dělat, Dirk se tím bude muset prokousat
Zhrzená láska a nenávist a lidskost. Opět skvěle vystiženo. Promiň, že ti to takhle napíšu, ale opravdu mě udivuje, že jsi teprve tak mladá. Umíš vidět věci opravdu krásným způsobem.
Takže znova: moc moc děkuji za další nádherný komentář!!!

Fanny

4)  Fanny (09.07.2012 21:18)

Proboha, proč to na něj tak dokonale pasuje?:
Jeho rty se zkřivily v něčem, co mohla být krutost. Nebo úsměv.
Sakra! Ty ráda ovlivňuješ lidi??? Venome, Vrag. Isabella, Corinne. A taky oblíbené písmeno V. Asi začnu hledat překlad slova Vrag...
U Tragic end, si je/jej nakonec nenechala trpět do těch nejkrajnějších hodnot. Tam si dala jasnou cestu.
Ale přeci nezabiješ Cor a Dirka?! Ovšem, co jiného si máme myslet? Vždyť si nám naději sebrala...Jaké jiné východisko máme vidět? Smrt. Jedině smrt. Já vidím jedině smrt. Možná se máme doopravdy smířit s... tímhle? Smutným koncem?
Ne, ovlivnění Cor mě neuklidnilo ani zdaleka jako Dirka... Snad protože on nezná Venoma. Tenhle sladký med. Nejen, že sebrání vůle mi přijde odporné, ale vidím zatím víc, než jen dobrosrdečnost. Vraga. Krále. Nejsem důvěřivá a teď obzvlášť ne.
Jak dlouho ti to trvalo? Dvě možnosti. Obě mnou nepředstavitelné. Nedomyslitelné. Ale přesto, si mi dala naději. ;)
Možnost volby je horší. Vždycky horší. K tomu síla bolesti výčitek. Nemohlo být hůř. Pro Dirka. Královi se opravdu povedlo téměř nemožné. Jen minimálně ublížit Corinne a maximálně Dirkovi.
Nejsem schopná říct víc. Musím si to nechat uležet v hlavě.
Představa odporného šmejda Vraga, jak přesně tak oslovuje Dirka. Že přesně tak ho bere a hází mu podnos, že on je vlastně ta největší špína. Že ve skutečnosti v něm je to dobré a Dirk je jen Šmejd. Odpad. A jde mu to přesvědčivě. Hodně.
Vzal jsi mi Sarinu, já ti vezmu Corinne. Spravedlnost přece existuje, neuvěřitelné.“
Ohromující! I nenávist a zhrzená láska ukazuje lidskost. Snad bohužel? Snad bohudík...?
Nemám pro dnešek co víc říct k příběhu. Došly mi slova i myšlenky.
Skvostné. Ještě úchvatněji volená hudba tvořící dohromady dokonalost.
Věřím jim i Tobě

KatkaB

3)  KatkaB (09.07.2012 15:29)

Aha, tak už to všechno chápu a žádné záludnosti nehledám ;)

Líbí, líbí, i když je to smutné a bolavé... Píšeš to moc krásně

Cathlin

2)  Cathlin (09.07.2012 14:41)

Ano, Kati, přesně tak, je to tady. Teď to opravdu nebude jednoduché. Pro Dirka rozhodně ne, ale vy to určitě zvládnete. ;)
A hráz v Corinnině mysli? Král přece Dirkovi slíbil, že Corinne díky Králi už trpět nebude. Všechno její utrpení bude na Dirkovi... A tímhle způsobem to splnil. Nic, o čem by Dirk nevěděl, v její mysli neprobíhá, zkrátka přestala přemýšlet na věcmi, které ji trápily, a Dírk na všechno zůstal sám.
Kači, jsem ráda, že se zatím pořád líbí... :) :) :)

KatkaB

1)  KatkaB (09.07.2012 14:14)


"Když vám nezbyde nic, co můžete dát, dokonce ani slova, doteky, zbývá už jedině síla bezeslovného spojení, existujícího někde mimo sdělitelný svět. Díkybohu, právě ta tu byla, nehmotná, přesto hmatatelná."

A hudba!

"Přišel až ke mně a naklonil se těsně před můj obličej. „Tělo bez duše. Nebude – nic – cítit,“ zopakoval, zase se narovnal a mně z úst unikl přiškrcený výdech."
Úplně živě si představuju, jak jednotlivá slova Vrag slizce odděluje pauzami. A jak se to v Dirkovi všechno svírá a bouří a mele, jak ho to zevnitř rozdírá a trhá.


"Do hajzlu, kurva!!! … bože, nebesa…"
V této kombinaci takhle za sebou – neskutečně působivé!!!

Dlouho jsme čekali a na konec se i dočkali. Je to tady. Teď začalo čisté utrpení. Vrag postavil v Corinnině mozku hráz, která ji má na čas ochránit. Proč to dělal? Co to bylo za gesto? Když bolest, tak proč anestezie? Nebo jen Dirkovi nalhal, že Cor bude spokojená a šťastná v jeho blízkosti a přitom se jí v hlavě děje něco, co Dirk vidět nedokáže?

Dokonalá kapitola, Cathlin

1

>