Další odkazy

Nenechte si ujít!

Povídka Druhá šance od Alokin teď vyšla jako kniha!

Zkáza z nebes

Snoubení tmou - Leona Škodová

Hříšníci - Marie A. Gregorová (ambra)

Facebook

Kdo sem chodí?

Flag Counter

/gallery/Dv%C4%9B%20jizvy-kol%C3%A1%C5%BE-mini.jpg

28. SMLOUVÁNÍ SE SMRTÍ / TVÁ KREV

Ráno v Londýně, v Dirkově bytě, zase o krok blíž k nevyhnutelnému. Jejich pobyt v Londýně bude krátký, čeká
je další cesta na jih Anglie. Něco málo nám Londýn ale přece jen nabídne. Corinnin malý podkrovní byt, vysoké
stěžně slavné lodi. A Corinnino zneklidňující zjištění.

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

Cathlin

20)  Cathlin (16.04.2013 20:18)

Hani, to je opět fantastický postřeh. Cor nejen že se vzdala své minulosti a vlastně i velké části své identity, ale ona se dokonce vzdala i všech těch věcí, co měla... Kdo by to byl řekl, ale tohle je opravdu klíčová věc. Tady to bolí i mě... i po té době od toho, co jsem to psala.

A s tím uvolněním bolesti máš samozřejmě taky naprostou pravdu. To člověka posílí. A někdy je to přesně to, co potřebuje, aby mohl jít dál.

Cathlin

19)  Cathlin (02.10.2012 13:10)

Elis, ano, myslím, že "ukolébavka" je celkem trefné označení. Dirk ví, že se mu to za pár chvil celé sesype na hlavu...
A že se ti líbí ta hrozba budoucnosti??? Vážně??? Tedy, ne že bych to tak trochu nečekala, ale těm dvěma se to nelíbí ani trochu! Trochu soucitu!!!

18)  eElis (02.10.2012 12:52)

tak co jen k tomu rict...tahle kapitola byla takovou "ukolebavkou"troufala bych si to tak pojmenovat,protoze v te dalsi dozvi reakci Lestera na Cor a jeji jizvu... jinak to zak jak si az moc dobre oba uvedomuji, ze ted tu jsou a spolu,ale staci okamzik a vse muze byt jinak...tak.zcela.jinak je tak.dokonaly.... ten strach a stin te horkosti a bolesti z toho o kamziku..to je proste dokonale!!!

Marvi

17)  Marvi (02.09.2012 13:40)

I bez hudby to kolikrát bývá pěkná síla... No ještěže ten konec byl trošku odlehčený, auto Arden, jo smysl pro humor má
V této kapitolce se mi líbila ta loď, mám možná tušení že s Corinne to bude stejné, asociace se skleníkem jako vězení... No možná se mýlím, možná ne, uvidím v dalších kapitolkách.

DarkMoon

16)  DarkMoon (01.09.2012 18:01)

Range Rover Arden Tak tahle část mě rozesmála, po tom vylévání citů předtím :)

Cathlin

15)  Cathlin (14.08.2012 13:53)

Bíbí: Uááááá Víš, jak jsem nadšená, že se ti Jizvy tak líbí?
Tedy - zatím! Snad mě později nebudeš proklínat, protože ti dva si opravdu sáhnou až na hranice svých sil. A já si na ně sahám taky, když to píšu.

14)  Bíbí (13.08.2012 16:40)

nové ráno plné bolestně krásných myšlenek - "Naprosto jasně jsem si uvědomil, jak bolestně moc v mém životě až dosud chyběla. Že až s ní je můj život kompletní. A že do něj přesto stále nepatří. Ne tak, jak jsem snil. Okovy reality se kolem nás ovíjely příliš těsně."; "Některé momenty v životě jsou příliš vzácné a pochopíte to, až když je pozdě. Až když si je už nemůžete prožít." na to nemám slov
(tady se ti vloudila chybička ;) „Takhle jsem Londýn ještě neznám,"....)
Ježkovy zraky, Cathlinko, z některých tvých vět mě mrazí: "Realita mě strhla na syrovou zem. Z momentu na moment. Znovu na mě dýchla hrozba. Neoblomná, nezničitelná, všepřebíjející." "Ještě ne. Hra na lepší zítřek, naše společná. Hra, která nás držela nad vodou." "ukradli jsme si naději na smlouvání se smrtí a oba jsme věděli, jaká je její cena. Ale ta naděje šla ruku v ruce s vražednou nejistotou, která se prokousávala naším masem i naším vědomím, až na kost, až na dno." "...a zůstal mezi námi viset prach bezeslovného prázdného absolutna"... a to je jen zlomek věcí, kterými mě připravuješ o dech
"Ale nikdo mi nesmí vzít tebe." tak teď tu regulerně popotahuju, oni se tak milují
"Ale bezprostředně cítit tu smyčku, jak se stahuje kolem vašeho krku a zarývá se do kůže, to bylo o dost horší." asi se budu opakovat, ale tvá slova mi přijdou dokonalá, jsou tak výstižná, cítím z nich ten přízrak strachu a nejistoty, co se krade kolem a pomalu pohlcuje vše okolo
Cathlinko, prostě krása, pohltilo mě to naplno, těším se na další

Cathlin

13)  Cathlin (05.07.2012 11:17)

Twilly, tak jsem se tě konečně dočkala. :)
Jo, osudová... Já ti mám dojem, že je tu skoro všechno osudové.
A závěr jako malí kluci? Jo, vzácné to chvilky...

Twilly

12)  Twilly (04.07.2012 22:39)

Tak tohle bylo.. hmmm, jak to jenom popsat. Tahle kapitola mi přišla tak nějak osudová. Jednoznačně věta, nebo věty, které mě dostaly jsou tyhle:

Zakroutila hlavou. „Vůbec se nedivím, že se to čas od času tak trochu vymklo kontrole.“ Nevěděl jsem co říct

Je to naprosto neodolatelná scéna. Jedinečná chvíle.

A pak téměř závěr alá malí kluci :D ... úsměvné, uvolňující, ale ne příliš . Jednoduše uvolnění přesně tak, abychom mohly jít na další kapitolku

Cathlin

11)  Cathlin (25.06.2012 13:27)

Fanny, tak mám po dovolené a mohu odpovědět. :)
Opět jsi vystihla hned několikero základních lidských otázek, které nejspíš nelze zodpovědět... Jak chránit a neublížit? Občas to opravdu není snadné. Nebo jak troufalé je občas si přát jen "obyčejné" věci. A ano, i ten rozhovor o lodi by mohl být tak trochu symbolický a tak trochu by se mohl týkat Corinne a Dirka...
A líbí se ti názvy kapitol? Opravdu? To jsem moc ráda... Snažím se, aby už v samotném názvu bylo trochu něco naznačeno a aby tam bylo určitě tajemství a napětí. A když se potom s tím výrazem nebo sledem slov setkáme v textu, doufám, že je to příjemné odhalení.
No, tak se těším na tebe na příště. :) :) :)

Fanny

10)  Fanny (16.06.2012 22:59)

Podařilo se mi dostát slibu a sice těsně před koncem, ale přece stále šestnáctého, jsem tu.
Bylo by tak jednoduché pohltit se všedností a být v ní šťastný. Nežádají příliš a stejně něco takového dostat nemohou, alespoň ne bez boje a vítězství a bez pár správných rozhodnutí a štěstí.
Hřebíček na hlavičku. Všichni jsme jen lidé i ti, co by snad nebyli. I když možná se pletu. Možná je něco za hranicemi našeho chápání. Nebo jinak. Ono to není jen "něco" je toho dokonce hodně, ale kolik si toho doopravdy chceme připustit, že neznáme a nechápeme?
Opět to samé. Jak hůř ji může chránit, když ji vezme sebe? Velmi hořce vtipné.
Mluví o lodi a nesvobodě, ale mezi řádky je něco úplně jiného. Mluví o osudu. Snad svém snad cizím, nebo alespoň mně to tak připadá.
Jako malí kluci. Arden. Zábavné. Moc pěkné auto a nádherná loď Upřímně, vůbec jsem o její existenci neměla zdání.
Na Lestera se moc těším, vždyť díky němu to celé existuje, přehlédneme-li samotnou autorku. :)
A poslední dnešní poklona za názvy kapitol. Jsou tak přesné a takové nenápadné, jakoby pod čarou...:)

Cathlin

9)  Cathlin (14.06.2012 16:08)

Ech, Kači, jistě, že je Dirk skutečný! Poznali jsme se v únoru, v Londýně jsem s ním byla už několikrát. Taky v Perthu a v Eastbourne. A Lester? Těch několik setkání s ním bylo naprosto výjimečných!
A všechna konkrétní místa, o kterých píšu, jsou rovněž skutečná. Jen ta, která nemají zeměpisný název, budou dílem mé i Vaší fantazie, každý dle svého. Snažím se přibližovat skutečněmu světu, jak jen to jde.
Protože to, že jsou ardeni skuteční, mi stejně nikdo neuvěří, tak alespoň to ostatní... ;) ;) ;)

KatkaB

8)  KatkaB (14.06.2012 15:05)

Už jsem toho přečetla celkem dost, ale u Tebe vidím asi nejčastěji tenhle způsob vyjadřování, kdy krátce po sobě pro zdůraznění toho pravého významu, vypíchnutí něčeho konkrétního - emoce, napětí, ironie nebo prostě jen důležité informace - zopakuješ slovo tak, že mě to prostě upoutá. Hezky upoutá Líbí se mi to Dodává to konkrétní myšlence šťávu

Mrkla jsi na net kvůli lokalitě Dirkova bytu? Tak je to prozrazeno, já věděla, že je opravdový, že se znáte léta. A podle toho, co víš, že má doma, jsi už u něj asi i přenocovala, viď? A pak že jsou ardeni vymyšlení. Prdlajs, ono na tom vážně něco bude, LOL :)

Né, teď vážně. Líbí se mi, když je ve vymyšleném příběhu něco skutečného, opravdického. Asi i proto mě tolik strhla Bájuščina prvotina Forest Love. Jak napsala v závěru, všechna popsaná místa tam skutečně existují. Příběh je pak opravdovější, mám k němu blíž U čtení Jizev se taky kochám a moc se mi líbí

Cathlin

7)  Cathlin (14.06.2012 14:48)

Kati,
ehm, expert na zdůrazňování? Mno, snad toho není až příliš?!
Jo, té lodi je mi líto. A nebýt Jizev, ani bych o ní nevěděla, narazila jsem na ní na mapě Londýna, díky lokalitě Dirkova bytu... Byla to všechno náhoda nad náhodu, prostě na mě vyskočila úplně sama. A nešlo to jinak než jí dát prostor.
Jo... RR Arden skutečně existuje, žádná montáž. A taky náhoda... Navíc auto jako dělané pro Dirka. To je holt nějaká vyšší moc! Když jsem díky svým hrátkám s latinou "vymyslela" slovo arden, mrkla jsem na net, jestli to slovo třeba nemá nějaký význam, o kterém nevím. A lup! Vyskočil na mě RR, nemusím snad popisovat své nadšení. Ale na svou chvíli si musel ještě nějakou dobu počkat. ;)
Mno a jednu kapitolu snad dám i ten příští týden! Určitě! Nenechám vás čekat tak dlouho. Kdyžtak nějak vylezu ten kopec k hájovně za chalupou a tu kostičku "článek je hotov" odškrnu. Jen s reakcemi na komentáře to asi bude horší, ale to mi snad prominete... :) :) :)

Cathlin

6)  Cathlin (14.06.2012 13:54)

Bosi, jo, věděly jsme, že by bylo lepší tam nechodit. Ale stalo se. Asi muselo...
Ty brďo!!! Tou písní jsi mě dostala!!! Nightwork, Signál, můj oblíbenec Hádek... Ufff! Fakt jako božíííííí, dokonalost sama!!! A ten text!!!
A jo, PŘESNĚ TAK si budu připadat na té dovolené, na konci světa! Až na to, že nebudu jen čekat, budu viset s mobilem kdesi za komínem!!! Nebo z okna! A budu se snažit lovit to málo, co se tam občas objeví, abych si mohla přečíst komentáře!!!!
Ta písnička je super, fakt! A díky tobě ji slyším vůbec poprvé.
A film chci vidět.
Ehm, tak zpátky k Jizvám. Takže já a znalec lodí, jo? No... ehm. Zdaleka ne. I když něco málo jsem už pochytila. Víš třeba, co je to čnělka??? Čekám na příležitost to slovo použít, ale vypadá to bledě.

Cathlin

5)  Cathlin (14.06.2012 13:05)

AMO: Ano, louč. Budu upozorňovat, budu. Až to nebude už jen pouhé upozorňování. Právě jsem se vynořila z drsné, extrémní 38čky. Tam už to opravdu jen upzoroňování není... Tam už je to přímo hmatatelné.
Ale na naději přesto pořád trvám! ;)
A jejich bublina? Jo, myslím, že je zachraňuje před zešílením. Před tím, aby se tomu poddali.
Snad se řadit nemusí, ale v každém případě může, ne? Tak jsem to brala! Navíc Dirk je tak trochu milovník starých pořádků...
A dovolená? Snad vyjde! Než odjedu, zítra, hodlám se ještě vypsat do bezvědomí. Chci zvládnout ještě jednu kapitolu, abych to na dovolené mohla pustit z hlavy! A do toho prát, balit...!

Cathlin

4)  Cathlin (14.06.2012 12:15)

Holky, právě jsem dokončila 38 (a ještě se vznáším...) a tady se mi to rojí jako po děšti! Asi tím že od rána prší, ne? ;)
Zkontroluju kapču, odešlu ke kontrole a jdu Vám odpovědět!!!

KatkaB

3)  KatkaB (14.06.2012 11:56)


„Snažil jsem se nemyslet na to, jak málo času nám zbývá. Jak zatraceně málo.“ Ty jsi prostě expert na zdůrazňování, Cathlin ;) Vždycky mě upoutá to opakující se slovíčko, které ještě víc podtrhne myšlenku, kterou jsi chtěla vyjádřit.

„Některé momenty v životě jsou příliš vzácné a pochopíte to, až když je pozdě. Až když už si je nemůžete prožít.“

Přitažlivost, síla toho dokonalého obejmutí, láska, až na dřeň.

Ta loď! Děkuju za obrázky. Skleník se k ní fakt nehodí. A že je uvězněná, to zní přesně. Loď patří na vodu, a takhle velká krásná loď na moře ;)

A Range Rover Arden skutečně existuje, není to montáž! To je síla

Krásná kapitola, Cath. Obzvlášť ta dvě nejsilnější obejmutí, strahlo mě to emocionálně skoro stejně tak jako Corinne

Moc hezky si užij dovolenou, budu se těšit na pokračování, až se vrátíš B)

Bosorka

2)  Bosorka (14.06.2012 11:48)

Radila jsem Cor, ať do svého bytu nechodí...neposlechla :( . Bolelo mě to i za ní.

Moc se mi líbí ty všechny zmíňky o lodích... Cath, za chvilku z tebe bude znalec
Moc se těším na Lestra.
A budu doufat v signál ;) http://www.youtube.com/watch?v=WWemb5LpGzs

AMO

1)  AMO (14.06.2012 11:46)

Blíží se to, napětí stoupá, ale oni dva se zatím snaží být jen ve své malé bublině. Obklopují se jeden druhým a chtějí si nepřipustit nevyhnutelné.
Dirkův byt plný historie a vzpomínek, byla to milá exkurze... do louče! Zase jsi upozornila na možnost ztráty lásky a života
No a Coriin byt. Taková třaskavá bolístka. I ten pláč venku. Pořád, i přes tušení zla, je jí oporou.
A ten Arden? Nádherný...a fakt se musí řadit?:D :D :D No nic, to jen tak...
Cathlin, miláčku, přeji krásnou dovolenou

1

>