Další odkazy

Nenechte si ujít!

Povídka Druhá šance od Alokin teď vyšla jako kniha!

Zkáza z nebes

Snoubení tmou - Leona Škodová

Hříšníci - Marie A. Gregorová (ambra)

Facebook

Kdo sem chodí?

Flag Counter

/gallery/two%20daggers%20heart-sm.jpg

20. RUCE PRYČ / LOGIKA

Zdá se, že Dougles nám tu idylku nenávratně narušil, ale jednou to přijít muselo. Před realitou nelze utíkat donekonečna. Přitom se ukáže, že ještě velká spousta věcí zůstala nedokončených, i Dirka překvapí kolik.

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1 2   »

DarkMoon

23)  DarkMoon (30.08.2012 22:14)

Ok jsem ráda, jestli můžu pomoct.. aspoň trošku :) To je to nejmenší za tohle super čtení :D A Krále... toho skoro zatím neznám, takže stát se může cokoliv :D

Cathlin

22)  Cathlin (30.08.2012 22:04)

TemnýMěsíci, děkuji za upozornění a prosím, jen se vrtej do všeho, co se ti nebude zdát! Potřebuju vychytat, co mi uniklo.
Takže i tuhle mušku si píšu na seznam "ke kontrole", až budu Jizvy dávat do kupy, až budou hotové. A moc ti díky za spolupráci!
U mě se vrtat opravdu bát nemusíš, já to vítám.

A co se týká Krále, doufám, že nakonec skončíš na tom, že budeš Krále chápat, i když se ti nebude líbit, co dělá...

DarkMoon

21)  DarkMoon (30.08.2012 15:51)

Cathlin, hrozně nerada do něčeho šťourám, zvlášť když mi to pak stejně vždycky tak hezky vysvětlíš a já zjistím, že chyba je u mě... ale jak jsem začala číst tuhle kapitolku, tak jsem se zarazila, protože mi náhle došlo, že mi to nesedí... Dougles mu pomáhal Cor najít. Dobře, to je fajn, to jsem si i našla, že mám jenom sklerózu, a je mi jasný, že i když tím pádem věděl, že přežil, stejně měl důvod řešit, kam zmizel a být na něj naštvaný, že se od té doby neozval, ale pak mi tam nezapadá ta část ze 16. kapitoly-minimálně tahle:"Aaron, Dougles – oba určitě věděli o útoku. Nejspíš věděli, že jsem byl jeho obětí. Co všechno věděli dál?" Víš, co myslím, když mu Dougles pak rovnou pomáhal i s Cor,tak je tak nějak jasný, že o tom útoku a že šlo o něj věděl, ne? No a teď ke kapitolce: Zajímavé nové poznatky o Králi... no zatím mi přijde docela v pohodě, ale i když ho možná budcu později pořád chápat, tak se mi jeho počínání asi už tak líbit nebude :D A.... zase jsi jen něco nakousla o tom, jak se tam Dirk dostal a nic :D No nevadí... Já jdu dál

Cathlin

20)  Cathlin (30.08.2012 15:04)

Any a Marvi, ať hledám, jak hledám, nemohu tu najít žádnou pasáž, kde by Dirk mluvil o něčem, co bylo před rokem??????? Můžete mi pomoct??? Nerada vidím, že vás to mate, ale nevím, co máte na mysli.
Časová osa v těchhle místech je taková, že teprve končí léto, ve kterém se D+C poznali. A ano, Any, tvůj předpoklad je správný, část I bude končit po roce od jejich poznání - následující léto v poušti.
Pokud mi někdo vysvětlí, kde je problém, ráda se na to mrknu a vysvětlím/opravím. Děkuji!!! :)

Any, jestli tě ta vzpomínka s Králem malinko zmátla, tak to je úplně v pořádku, ona opravdu je a má být matoucí. Další části obrazu přijdou později, potom budeš rozumět všemu. Zatím si Dirk zkrátka ještě udržuje svou záhadnost.;) A ano, má pravdu, i před Corinne ještě pár věcí tají. Pořád ještě je toho dost. :D :p

19)  Any12 (30.08.2012 00:00)

Dirk toho před Corinne stále hodně skrývá... Kdyby jí neříkal v minulé kapitole o tom, že někteří z nich dokázali žít se ženou v utajení (narážka na něj a Carmen? ), myslela bych si, že se brání tomu, aby s ním byla tak jako Carmen. Ale takto?
A před námi taky! Co ten Král? Kolem něho je úplná mlha, nevím skoro nic! :D Já vím, já vím, musím číst dál... :D
Škoda, že tam nebyl Dougles dýl. Ale ono je to vlastně jedno, všechno bylo perfektní!
JO! A ta Dirkova minulost a setkání s Králem... to bylo fakt divné... Zase jsi mi nasadila brouka do hlavy...
Nějak se ztrácím v čase! Řekla bych, že to ještě není rok, ale zase mě pletou ty části! Myslela jsem si, že na konci první části (první jizvy) to skončí zase na té poušti a Cor bude mít jednu jizvu. Ale teď... nevím, podle mě se to nedá stihnout, leda že bys něco přeskočila... nebo špatně odhaduju čas.

Marvi

18)  Marvi (29.08.2012 14:46)

Teď si říkám jestli se do města ještě dostanou nebo ne... Nějak mi to časově nevychází. Dirk vzpomíná na věci před rokem... No asi jsem se před tím sekla a ty ses u toho královky bavila :D :D :D

17)  Bíbí (31.07.2012 11:12)

neboj, Cathlinko, ovlivněná nejsem, nestíhám číst ani jednotlivé kapitolky natož ještě komentáře úplně náhodně mi padl do oka první řádek tvého komentáře, kde AMO píšeš "Ty tvé nápady a návrhy!", tak jsem si ho ze zvědavosti našla to jen na vysvětlenou ;)
ani nevíš, jakou mám radost, že jsem si ty informace poskládala správně, tenhle svět je tak nový a záhadný a čtení vyžaduje chvilkama dost soustředění, jenže co ti budu povídat, dva raubíři v baráku a v hlavě chvílema až neúsnosná spousta starostí

Cathlin

16)  Cathlin (30.07.2012 22:32)

Bíbí, co ti na to mám napsat? Jako obvykle se nepleteš! :D :D :D To bys totiž snad ani nebyla ty, abys všechno hned neuhádla a neposkládala si třeba i ty nejmenší detaily! :) Je to přesně tak. Mezi dvěma světy.
A říkáš na houpačce? No tak to mám opravdu radost! Od strachu, přes romantiku a humor až k zježení chlupů, to je prostě skvělé! Co víc bych si mohla přát? :) :) :)
A ano, AMO na to kápla - stačilo si přečíst koment a jsi v obraze. Jen nevím, jestli je to dobře nebo špatně... protože pokud čteš komentáře dřív než napíšeš vlastní, jsi ovlivněná... :D :D :D

15)  Bíbí (30.07.2012 16:29)

Cor už zná tolik odpovědí, ale stejně je to pořád málo, na něco se ještě nedostali a něco zatím pečlivě pod pokličkou skrývá Dirk, třeba kolem dolmery docela slušně mlží, možná se pletu, ale pořád jsem přesvědčená, že za vznik dolmery můžou vlastně ardeni, moje představa je, že arden se pokusil přeměnit nějakého člověka na ardena - udělal mu jednu jizvu, ale tomu člověku nebylo dovoleno (pravděpodobně Králem), aby získal jizvu druhou (o které pořád nevím, jak ji získat), takže vlastně už není ani člověk, ale není ani arden, zůstal uvězněný napůl cesty mezi dvěma světy
číst tuhle kapitolku bylo jak být na houpačce, myslím, že jsem si prožila všechny existující emoce, při setkání s Douglasem se mi tajil dech a moc jsem se bála, aby se hned neprovalilo, že o tom Cor ví, pak krásná scéna v autě - vzpomínky, odpovědi, vyznání, slzy, ááááááách, takové něžné, křehké, romantické, pak jsem se bavila Dirovým strachem z létání a tím, jak si z něj Cor utahuje, ona je vážně skvělá a najednou bum, opět na nás cení zuby realita se všemi nebezpečími v podobě dolmery a cítím takový ten plíživý strach, co všechno ty dva čeká, až se vrátí domů?
a musím poděkovat AMO i Tobě za osvětlení časové osy, na rovinu přiznávám, že v tomhle hodně plavu, ale taky vím, že si za to můžu sama, čtu s velkýma časovýma prodlevama a tak to takhle dopadá

Cathlin

14)  Cathlin (18.05.2012 13:40)

Elis, takže tobě vadí Dougles? Mno!!! :D Někdo musel dát Dirkovi čočku. Dirk to víceméně čekal, i když tedy nečekal, že za ním spravedlivá ruka páně dorazí až na poušť. Dougles za to v podstatě nemůže, je to chlap na správném místě.
A proč Dirk chodí kolem otázek dolmery jako kolem horké kaše? No... To víš. Některé věci zkrátka před Corinne ještě úmyslně tají a některé mají spolu souvislost, tak si dává bacha, aby se do toho nezapletl. B)

13)  eElis (18.05.2012 12:00)

Cath, tak jak mi v minulé kapitolce vadil Dougles, že jim takhle ošklivě zničil ten jejich společný čas, tak teď ho tedy nemám ani o špetičku raději, protože se museli vrátit a ještě jim tam zacláněl...Lepší ženská na krku než jehla v hrudníku.“ i když tahle věta si jeho skóre u mě zvedla, protože je zcela evidetní, že jednal z pouhého strachu o něj.
Proč ji nechce říct, jak ti dauneři vznikají?? stále kolem toho tématu našlapuje jen tak po špičkách... A taky jsem zvědavá jestli ji někdy řekne vše o Carmen...
a jinak nádherná kapitolka tak jako vždy a já s chutí jdu na další

Cathlin

12)  Cathlin (16.05.2012 15:00)

AMO: A sakra!!! Ty mi dáváš! Zase mi nezbývá, než nasadit poker face!!! A být zticha! Ty tvé nápady a návrhy! Síla!!!
Ale jsem ráda, že tolik přemýšlíš o Dirkově minulosti a o tom, jak se to všechno stalo a co je vlastně zač! To jen já tady z toho mám hysterické záchvaty, toho si vůbec nevšímej.
Dirka, dolmeru, Lestera - spoustu toho pořád známe jen napůl. Chce to vydržet a číst dál. ;)
A sblížení??? Nevzdávej to, možná i to se nakonec povede! B)
Časová osa - výborně, AMO, jsi asi jediná (zdá se mi), kdo si toho je vědom. Poušť byla rok (ne dva roky, jen jeden) potom, co se ti dva seznámili. A teď máme podzim. Takže správně víš, že teď zatím poušť nemá cenu čekat. Dokud nenastane další léto. A jsi v klidu. Máš mou poklonu, že to všechno v té hlavě máš a orientuješ se v čase.
Na druhou stranu :D :D :D - v prvních dvou kapitolách se jasně píše, že je to poušť australská.

AMO

11)  AMO (16.05.2012 14:30)


Je to zamotaný...proč píšeš tolik o cestě domů. Co chystáš? Vždyť tohle se děje před dvěma roky...teprve potom bude poušť.
Do toho otázky na daunery? Jak vznikají oni? Mají také obě jizvy nebo jejich karily? Nejsou dokončené. A sagrena se pouze neobnovuje...
Ale zpět! Znovu si myslím, že Dirk je nejak spojený s králem. Proč by říkal: já o tobě vím! Prostě on že své střední třídy přejde výš a pak bude prvním následníkem trůnu. A teď jsem mu našla budoucnost!
A také... slíbila jsi sblížení a zatím k ničemu nedošlo. Potřebujeme jiskření a ne rvačky!
A také chci Lestera, jo a nevíme kde budou, na jaké poušti...možná to bude Sahara a ne Austrálie. Musíme přeci i do Londýna...

Cathlin

10)  Cathlin (13.05.2012 22:52)

Twilly, No jo, máš pravdu, chodí se kolem toho jako kolem horké kaše. Správně. Ona to také horká kaše je... Ale myslím, že stejně všechny tušíte. ;) A u toho ještě chvilku zůstaneme.
A za dojmy jsem samozřejmě ráda, moc ráda! Otázek a odpovědí tu zrovna teď máme tolik, že by se v nich dalo brodit, tak na co se ještě chceš ptát? Ale ano, já vím, samozřejmě. I když už hodně víme, ještě hodně zbývá. Dirk je sice sdílný, ale pořád si ještě drží jistý prostor. Corinne zatím může jen tušit, zcela nezřetelně. Ale v rámci toho, co ví, dělá, co může!

Twilly

9)  Twilly (13.05.2012 22:31)

Lepší ženská na krku než jehla v hrudníku.“ - první "chlapské" , ryze vymazlené, moudro a první chycení za srdce. Když si odpářu tu humornou stránku, vidím upřímnou starost přítele, respekt

Dougles si přitáhl druhou židli, natáhl si na ni nohy a zapálil si. Zapalovačem. - držet "formu" za každých okolností!!!! Miluju zásadové chlapy

I kdybych o tom chtěl mluvit, teď bych to prostě nedokázal. - ach milášku, tady je vidět, jak moc to pro tebe není, nebylo a nikdy ani nebude snadné.

.... ty víš, Kačenko, viď? Bylo to plné dojmů a nových otázek. Přesto, odpověď, jak přesně vznikají dauneři, ještě nepadla. Jenom se chodí pořád kolem, jako kolem horké kaše. Hmmm, tak to jsem zvědavá, co přesně jsi pro nás ukuchtila


Cathlin

8)  Cathlin (13.05.2012 22:05)

Bosi , čekáš, čekáš??? No, jen čekej, však se dočkáš.
A Dougles - no zjevně počkat nemohl, no...
A první? Jo, taky ji chápu. Ale Corinne i tak bude v jeho životě dost výjimka. V lecčems.
A ještě, Bosi, takový jeden malý, úplně malinkatý dotaz: a minulou kapitolu jsi četla? Sorry, že se ptám, ale nerada bych, abys třeba nechtěně přeskočila...

Bosorka

7)  Bosorka (13.05.2012 21:57)

Douglesi, ty jeden kaziš..u! Proč jim tam lezeš? Nemohl jsi jim dát ještě jeden večer?!
CO se týče začátku povídky: při KAŽDÉ jejich cestě někam čekám, kdy TO nastene, kdy se to stane....
Uplně živě vidím Cor, jak je zklamaná, že není první... asi bych taky byla, být v něčem první je takové...."milé" ;)

Cathlin

6)  Cathlin (13.05.2012 14:45)

Ahááá, Fanny. Pro tentokrát ti to prominu! :) :) :) ;) ;) ;)
Ne, ne, já samozřejmě vím, že toho máte moc, a jsem samozřejmě moc ráda, že přesto čtete. Bez mučení ale přiznám, že za komentáře jsem ještě radši!
Moc se mi tvé úvahy líbí. Ne, stoprocentní upřímnost asi vážně neexistuje. To by to na světě vypadalo, proboha! :D
Momentálně to vidíš jednoduše? No, nedivím se ti. Ale opravdu slibuji přede všemi, že v dalších částech to bude ještě mnohem složitější, než se teď zdá.
Co se týká toho začátku... Nejsi si jistá, jestli je dobré vás tím tak zneklidňovat. No, já si tím jistá jsem. ;) Bez napínání by nemělo smysl to asi číst. A právě to, že vy víte, že se nemáte nechat ukolébat, ať už ta první část vypadá sebeidyličtěji a sebeschůdněji, to je pro další čtení prospěšné. Tak to vidím já.
Jo, jo přátelské seznámení s Douglesem, hezky řečeno.
Damoklův meč - deset mil? A co když na letiště přece jen dojedou???

Fanny

5)  Fanny (13.05.2012 13:16)

Ani moje největší omluva nemůže omluvit, že jsem minulou kapitolu neokomentovala a tuhle komentuji až teď, ale snad najdu alespoň pochopení. Slibuju, že se budu moc snažit, aby se to neopakovalo.

Všechno to svým způsobem má logiku a dává smysl. Opravdu všechno. Momentálně to vidím jednoduše, i když překážek mají před sebou ještě mnoho.

Ty si nás tím začátkem vlastně neustále držíš v šachu. Nevím jestli je to pozitivní, protože se díky tomu nikdy nenecháme ukolíbat falešným dojmem klidu a bezpečí nebo nás tím více méně stále děsíš, ale ať tak či onak jsme prostě sále ve střehu.
Začátek byl prostě zvláštní tah.

Překvapení s Douglesem nebylo příjemné, ovšem rozhodně mohlo být hůř. Nakonec to totiž proběhlo skoro jako přátelské seznámení. :)

A jeho svět je složený s mnoha věcí, které se prostě naučil a vylíčit je, může být těžší než se zdá. To je tak prostě a běžné. Praxe a teorie a praxe vždycky vyhrává.

Ovšem nic není horšího než když nad vámi budoucnost visí jako Damoklův meč. A oni mají tuhle smůlu. Nad námi taky visí. Deset mil.

Do toho otázky. Naše i její a snad i Dirka. Král, nezopovězené co se týče Carmen a také překvapení. Nepříjemné i příjemné. důkaz, že ač se člověk snaží a chce jak chce. Stoprocentní upřímnost neexistuje.







Cathlin

4)  Cathlin (12.05.2012 11:36)

kati, jo jo. Taky bych řekla, že toho bylo dost. :)
a co se týká jejich bloudění, mlcím jako hrob. Ale jsi neuvěřitelně akční když ses pokusila najít odpověď! To jsem nečekala! Jsi důkladná!

1 2   »

>