Další odkazy

Nenechte si ujít!

Povídka Druhá šance od Alokin teď vyšla jako kniha!

Zkáza z nebes

Snoubení tmou - Leona Škodová

Hříšníci - Marie A. Gregorová (ambra)

Facebook

Kdo sem chodí?

Flag Counter

/gallery/two%20daggers%20heart-sm.jpg

18. PALBA / NEPROBUDÍŠ

Jezero, letní žár, chladná voda a doslova smršť otázek a odpovědí. Na co se ptát dřív, když se otázky tlačí jedna přes druhou, až z toho jde hlava kolem? Corinne dělá, co může, a přesto se do jednoho dne vejde tak málo, jen zlomek Dirkova světa. Porozumět mu, to vyžaduje její plnou pozornost. A spoustu času.

Upozornění: číst nesoustředěně se tentokrát nevyplatí. :) A když se tím prokoušete, na konci čeká malé rozptýlení. ;)

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1 2   »

DarkMoon

28)  DarkMoon (30.08.2012 15:05)

Jo taaak :D Jj už jo,jen jsem byla trochu zmatená Ok díky za vysvětlení ;)

Cathlin

27)  Cathlin (30.08.2012 14:51)

DM: Mno... jak bych to řekla? Chata stojí na břehu! Orientuješ se dobře. A oni byli na břehu, a přesto to zpátky k chatě bylo daleko. Jak to jen vysvětlit? Jako že se k ní museli vracet po břehu jezera. Odešli od chaty prostě kus (třeba půl míle) podél břehu. Rozumíš?

DarkMoon

26)  DarkMoon (29.08.2012 22:58)

Ten začátek... Prý "Už zase?" A co se týče těhle vět: "Naše tělo je vlastně stejné jako lidské. Až na to, že není lidské." Já vím, že by mi to asi nemělo připadat vtipný, ale takhle za sebou to ve mně ten dojem prostě vyvolává No, nechtěla bych se probrat zahrabaná pod zemí Popravdě jsem čekala, kdy to jezero konečně využijí Krása... A ta chata vypadá příjemně... Ale asi mám zajímavou orientaci, já pořád měla zafixovaný, že to jezero je hnedka vedle tý chaty a pak tam najednou u jezera byli a přitom ještě zbývala dost velká vzdálenost zpátky... No, nevadí :D Každopádně kapitola super

Marvi

25)  Marvi (29.08.2012 13:44)

No jo já a moje fantazie, takže jsem mimo... To nevadí, budu si vymýšlet další možné teorie Teď mě tak napadá co všechno Dirka bude stát, že se rozhodl v prvních kapitolách jak se rozhodl... Král je nedotknutelná moc, a pokud se mu Corinne nebude líbit může to s ní špatně skončit, anebo se mu bude líbit až moc a bude to špatné pro Dirka... No jdu fantazírovat dál...
Kapitolka zásadní na ifnormace, proto mě napadají takové teorie...
A můžu konstatovat, že jako čtenář se začínám dostávat do obrazu a to díky slovníčku pojmů, který jsem si již nastudovala a už se neztrácím ve všech názvech. Paráda, já musím pádit dál :D :D :D

24)  Any12 (28.08.2012 20:56)

Jo aha, vidíš, tak to mě nenapadlo.
Já vím, já vím, ale když... Mně to furt vrtá hlavou... :D

Cathlin

23)  Cathlin (28.08.2012 10:41)

Any, Dirk je světu ardenů užitečný. Jeho postavení jako konstruktéra lodí ho zkrátka automaticky řadí do mediry. V případě potřeby vůbec není špatné pro jakékoliv imperium, mít možnost pohybu po moři - vlastními silami. A samozřejmě žádná vrstva ani postavení v ní není pro žádného ardena dané na stálo. Záleží na tom, čemu se v životě věnují. Ale ono to "rozkastování" zase není až tak zásadní. Analogie k lidskému "šlechta", "buržoazie" a "prostý lid". ;)
Proč Král nepustí Corinne do jejich světa? A jestli by jí Dirk mohl dávat svou sílu? To jsou všechno zásadní otázky - a kdo si počká, ten se dočká, Any! Uvidíš.
A Carmen? Jo, to víš, že si to užívám. A i o Carmen se toho dozvíme dost. Jen čti a čti pilně jako včelička! :) :) :)

22)  Any12 (27.08.2012 23:30)

Tolik otázek! A stále je co odpovídat...! Nedivím se Cor, že je z toho celá vedle. A to já už to mám podruhé, jen doplňování informací, zatímco ona neví o ničem.
"Do mediry patří všichni, kteří se nějakým způsobem podílejí na řízení našeho světa, patři tam naši ochránci, ti, kteří pracují na utajení, nebo zkrátka jen dobře postavení jedinci, kteří mohou být užiteční." - tato věta mi vrtá hlavou. Je v té vrstvě Dirk proto, že měl prostě jenom štěstí, nebo je to tak, že je něčím užitečný? A nebo je kolem něj ještě jiné tajemství, o kterém zatím nevíme? A podle čeho se rozhoduje, že bude zrovna v této vrstvě? A podle čeho rozhoduje Král? Proč Corinne nepustí do jejich světa? Copak by nemohla být v Terceře? A taky mi vrtá hlavou, jestli se teda Cor dostane do dolmery, tak... proč by jí prostě Dirk nemohl dávat část své sagreny, aby ji držel v normálním stavu? Proč by jí nemohl dávat ten přebytek, kterého se stejně jednou za čas musí zbavit? Asi to nebude tak jednoduché, protože jinak by tam ta možnost byla, ale ty otázky jsou tam tak jako tak... :D
Taky mě začíná čím dál tím víc začínat Carmen. Ty si to určitě užíváš! Vždycky ukážeš jen kousek, jen tak málo, aby to navnadilo veškerou moji zvědavost, a přitom neprozradíš víc, než to nejmenší minimum!
Po takovém výslechu bylo koupání opravdu příjemné počteníčko...

Cathlin

21)  Cathlin (30.07.2012 15:58)

Ne ne, Bíbí máš plné právo na to být zvědavá. ;) A dívat se dopředu, dobře děláš! A ano, Dirk tohle může svým rozhodnutím způsobit, a ještě spoustu dalších všelijakých možností. Dolmera opravdu je místo, kde není zrovna dvakrát o co stát, mírně řečeno.
Ale jinak jsem ráda, že ti ten "koktejl" chutná. ;) B)

20)  Bíbí (29.07.2012 16:26)

mícháš pěkně opojný koktejl, Cathlinko
hned ráno nahý Dirk pak nedočkavá a zvědavá Cor, no ještěže je taková, taky chci vědět o Dirkově světě co nejvíc, no a teď už mám aspoň trošku jasno v uspořádání jeho světa, z dolmery mi běhal mráz po zádech, jestli dobře chápu, může Cor taky skončit jako jedna z nich, může ji Dirk svým rozhodnutím uvrhnout do tohoto světa? já vím, jsem až moc zvědavá, zásadní události v poušti a hlavně jejich následky nás teprve čekají
hmmm a ten závěr.... romantické, erotické, krásné

19)  Bíbí (29.07.2012 15:42)

číst nesoustředěně se tentokrát nevyplatí tak teď se teda bojím, právě kolem mě pobíhají kluci a docela slušně řádí, snažím se soustředit, ale vzhledem k tomu, že mi před chvílí unikla pointa otázky na konci předchozí kapitolky, asi nejsem moc úspěšná no nic, jdu na to ;)

Cathlin

18)  Cathlin (16.05.2012 13:45)

AMO, no vidíš, já se tě tu usilovně ptám (zrovna před chvílí), jestli budeš číst dál a než uložím koment - ejhle, tady další! Paráda.
Jsem ráda, že tvé otázky snad byly zodpovězeny, alespoň ty, které nejvíc pálily. Ono jich ještě asi tak milion zůstává, ale na některé ještě ani není čas se ptát, tak doufám, že si tedy chvíli budeš jen užívat.
Rychlostriptýz? :D :D :D

AMO

17)  AMO (16.05.2012 13:35)

Tak další otázky a odpovědi.
Ráno, sladké a vzrušující a provokující... Dirk si vychutnava nejen přítomnost, ale znovu prožívá minulost. Konečně došlo k vysvětlení stupňů a rozdělení ardenů! Konečně začínám chápat a více si užívat příběh, bez otázek. Sice něco se tu neustále míhá a v hlavě klokotá, ale můžu sledovat budování vztahu. Teď už je jisté, že se ji nevzdá, kolik rozporů on má v sobě a přesto sám sebe ujišťuje o správnosti. A poslední tři řádky...a já měla slzy v očích.
A k tomu krutá pravda o bojích a o nutnosti zbraně.
Jo a sladký rychlostriptýz u jezera....

Cathlin

16)  Cathlin (10.05.2012 23:31)

Elis, neslibovala jsem překvapení, ale rozptýlení. A té fotky se to opravdu netýkalo. :D :D :D

15)  eElis (10.05.2012 23:26)

Nikdo!! Pochybuju, že by se našel někdo kdo by nechrlil tolik otázek najednou... to by prostě nešlo!!!
A ano, moc dobře znám ty Tvoje výslechy...
Joo, a vidiš teď jsem si uvědomila, že na začátku jsi slibovala překvapení... barák je to hezký... ale kdyby tam byla Dirkova fotka... nějaká hooodně povedená fotečka, tak bych se rozhodně nezlobila

Cathlin

14)  Cathlin (10.05.2012 23:04)

Hm! Elis. No jo no, já a výslechy, však víš... Ale ruku na srdce - kdo by se na místě Corinne dokázal neptat? Kdo by si dokázal zachovat dekorum středně vlahého zájmu?
A že jsi to musela číst dvakrát? Máš extra plusové body pro extra pozorného čtenáře! Ale jo, vím, že tady je nasypaných informací, a navíc tak nahusto, že se to těžko dá vstřebat...

13)  eElis (10.05.2012 22:58)

„Můžeš. Ale musíš až takhle zhurta?“
„Jo,“ rázně přikývla. „A už mluv. Nemohla jsem dospat, nevíš, kolik se mi toho honilo hlavou.“
malá poslušná holčička...Vzdorovitá, plná života. Moje Corinne... ehm
Cath, ten Dirk je ale chudák, takový výslech :D :D už jen co byl po ránu v kuchyni tak Cor spustila :D :D ... néé, je to dobře, protože takhle se aspoň něco dozvíme, ale musela jsem to číst dvakrát, abych si to vše zapamatovala... smekám, že jsi tohle dokázala takhle stvořit
a ten závěr byl nádherný... takový skvělý odlehčení

Cathlin

12)  Cathlin (06.05.2012 10:33)

Fanny! I ty zápasíš s časem? Já myslela, že aspoň někdo má trochu klidu a ono ne! Ale velmi doufám, že tě to nesemele a že tě budu vídat!
No, ano, já vím, že na koně se nesahá, ale živly si nevybírají. Snad tě utěší alespoň to, že Dirk (v té době jmenující se jinak, ale jak přesně, to nejspíš nebudeme potřebovat vědět ;) ) udělal maximum, aby se z toho koně dostali.
Nadprůměrná hromada odpovědí... To jsi mě rozesmála. No jo, je toho hodně, co se milá Corinne musí dozvědět. A také my, že ano.
Tak se budu těšit na příště. :)

Fanny

11)  Fanny (05.05.2012 22:29)

P.S. (Omluva autorce) Ovšem smekám komentářům Katky

Fanny

10)  Fanny (05.05.2012 22:22)

Tak se stydím, že komentuji až teď i za t, že nechávám jen tak chabý komentář, ale čas je čas


Spoustu otázek a nadprůměrná hromada (na tvůj vkus a styl) odpovědí. :) Jsem moc spokojená. Jen doufám, že tam nebylo nic mezi řádky, protože to bych byla s momentální mozkovou aktivitou doslova "v háji"

Ta hořící stáj... Když pominu děsivou představu, jak se tam Dirk (on to tehdy ale "Dirk nebyl, viď Jakže byly všechny ty jména )dusí, představa řehtajících bezmocných koní je zoufale odporná. Snad kdyby to byla hospoda, asi bych to nesla lépe. Na zvířátka a ještě k tomu na koně s prostě nešahá. Tfuj, jsem ráda, že je to za námi.

A krásně uklidňující romantika na závěr. Celá kapitola byla úžasná tak, jak to ty prostě umíš, ale už nemám sílu na bližší vyjádření.

Cathlin

9)  Cathlin (03.05.2012 23:39)

Jeee Bosi! Jsem moc ráda, že sis mezi vybalováním a vším tím zmatkem na mě našla čas! Neviděla jsem tě už tak dlouho! :)
všechno, co píšeš, chápu dobře. Ano, palba otázek to byla a teorie o počtu jízev je zajímavá... ;) ale proboha, kde vidíš tu spojitost mezi autorkou a pokoušením? to si při nejlepší vůli nedokážu vysvětlit! ;)

1 2   »

>