Další odkazy

Nenechte si ujít!

Povídka Druhá šance od Alokin teď vyšla jako kniha!

Zkáza z nebes

Snoubení tmou - Leona Škodová

Hříšníci - Marie A. Gregorová (ambra)

Facebook

Kdo sem chodí?

Flag Counter

/gallery/Stin_cerneho_dymu.jpg

»Vězněm sám v sobě«

Nick Sorensen nemá tušení, čeho je součástí. Osudové setkání uprostřed hor otevřelo bránu jeho prokletí a stal se zajatcem sil, které stojí mimo tento svět. Černý kouř a neodbytná touha ovládají jeho vědomí, úsudek i jeho zorné pole jako temný stín. Nickovým základním instinktem je bezohledně si brát a ničit; jedinou zbraní jsou jeho dlaně obdařené nadpřirozenou silou.

Opěrným bodem je mu vědma Sheyla. Pomáhá mu vyhrát sám nad sebou, ovšem za vysokou cenu: pokud Nick potlačí své nutkání útočit, není schopen ani milovat. Křehká rovnováha Nickova světa se ale rozkolísá, když se v něm objeví Susanna Delarosa, Carson Dye a Edwin Eastman...

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

Cathlin

16)  Cathlin (15.03.2013 09:10)

Christine! Skvělé! Budu se těšit!

Christine

15)  Christine (15.03.2013 00:24)

Páni! Niečo tak dobré, čo dobré...Skvelé! Úžasné! Dokonalé! Som dávno nečítala. Nick je božský a to tvoje detailne opísanie jeho charakteru klobúk dole. Čo najskôr si prečítam pokračovanie .

Cathlin

14)  Cathlin (21.02.2013 09:51)

Panenkomarjá, Hani, ty mi dáváš. Nepřeháněj, nebo mě to zabije.
Ano, určitě to časem pochopíš, neboj. Přece bych tě nenechala tápat. Jen to jistou chvíli potrvá... B)
Linkin Park - ideální! To tedy muselo být...
A tvůj prý "malý" dotázek: odpovím asi tak, že NE, nesymbolizuje charakter ani energii.
A jak to, že se Nick nezblázní? No, protože je to moje románová postava a ty mají povolení se zbláznit až přijde čas... ;)

Cathlin

13)  Cathlin (20.02.2013 20:35)

Bosi,
ukázat „neumrtveného“…
fyzické pochody a činy…
Susan…
ach, opravdu je tady toho málo, co bych mohla zodpovědět! Samozřejmě, že mě okamžitě napadla tuna odpovědí, ale všechny nezveřejnitelné. Těžký to úděl. :-)
Jediné, co snad mohu říct, je, že to tělo není podchlazené stále. Zase zteplá. To je jen něco jako terapie, jak překonat krizi. Ale nic tím nenaznačuji.
Nesympatická Susan? Tak v tom ti rozumím. Je prostě otravná a vlezlá… Nick to taky zmínil. Nicméně zkrátka obětovala takt a ohleduplnost, aby dosáhla svého. Druhá možnost totiž byla jedině se vzdát. Takže taky celkem dilema.

Bosorka

12)  Bosorka (20.02.2013 08:51)

Konečně…
Tak Nick umrtvuje své tělo i duši…a platí za to svou cenu. Opravdu se „těším“ až nám ho ukážeš, Cath, neumrtveného. Ta scéna v vaně plné ledu mi vyvolala husinu – jednak z představy, že bych sse tam taky cachtala a pak i z jeho myšlenkových pochodů.
Brání se lásce…ehm jenom tomu citu nebo i těm fyzickým pochodům a činům, které jsou s ní tak spjaty? Já jen, že s podchlazeným tělem toho asi moc nedokáže…shy
Susan – ta je mi zatím spíš nesympatická. Jeji snaha je až moc urputná, jak se chce k němu dostat blíž. Ale třeba ji jenom závidím to sebevědomí. I když – kdybych vypadala jako ona, třeba bych ho měla též na rozdávání.
Nebo je za tím nějaká její záměr a ona není tím, čím se zdá? První dojem bývá klamný, že…
A opravdu jsem neskutečně zvědavá, jakým způsobem ji hodlá od sebe odpudit!!!!! ííííííííííííí­íííííííík možností je tolik!

Cathlin

11)  Cathlin (19.02.2013 22:24)

Ivu, Nick to má těžký, ale to odříznutí je spíše jen od žen.

S tím „vycucnutím“, jak jsi to pěkně nazvala, je to trochu jinak, než se asi zdá, takže i jeho přístup k ní není tak jednoduchý, jak předpokládáš. Ale zatím prostě mlčím, mlčím.
A nééé! Nechci říct, že je láska horší než démoni!!! To mě zarazilo, jak jsi na to přišla? To se tam vůbec nepraví. Nebo jo?
Nesmrtelnost z prokletí – :-) >kolem Cathlin se rozprostřel tajemný dým < Nicméně zabít by se rozhodně mohl.

Cathlin

10)  Cathlin (19.02.2013 22:20)

Marti!!! Že jo! Že jdou k sobě, jako by pro sebe byli stvořeni. Jsem tak ráda, že to vidíš i ty. ;-)
A jinak: Jsi tak úžasně nadšená!!!
To, co mu pomáhá, mu zároveň zabraňuje cítit… Ano, tak to je přesné vyjádření. Má na výběr, buď to nebo to, nikdy obojí.

julie

9)  julie (19.02.2013 22:03)

Takže Nickovi se nějak podařilo za pomoci Sheyly zkrotit ty vetřelce v sobě???!!!! Drogou, ale jak tak koukám, cena je hodně vysoká. Úplně se odříznul od všech lidí, nebo jenom od žen?:?!

„ Nicku, víš, co musíš udělat,“ řekla s povzdechem.
Tím doufám myslí jenom to, že se Suzan musí za každou cenu zbavit. Ne, že ji vycucne nebo zabije ?!!!

„ Láska není pro tebe, drahoušku. Tohle…“ ukázala na tekutou esenci, kterou mi před několika minutami vpravila do těla, „ti pomáhá bojovat s démony. Ale, ach ano, bohužel brání i lásce. Nemůžeš milovat, Nicku. Ani kdybys chtěl, nejde to. Jedno jde ruku v ruce s druhým.“
Tím chceš říct, že láska je horší, než démoni???? Téééda, tak to bych zrovna do tebe nikdy neřekla!!!!

Milovat pro mě bylo možné jen jediným způsobem. Znamenalo to zároveň otevřít pekelné brány…
Jediným způsobem????? To jako vysáváním??????!!!­!!!!!!! Potěš přírodo, jak dlouho může takhle existovat? Zřejmě ho to prokletí učinilo nesmrtelným, jenže k čemu to je? On buďto nežije, jenom přežívá…nebo vraždí… Zabít se asi nemůže, co! Takže se fakt zazdil. Ufffff!!!!

No…a co si teda nachystal pro Suz ? Padla na mě husí kůže a do hlavy pojem „konečné řešení“, jenom doufám, že se mýlím a Nick ji nechce navždy zneškodnit tím, že by ji „vysál“ nebo zavraždil.

Teda Cathlin, tahle kapitola je skvělá! Zase se ti povedlo vymyslet totálně návykovou povídku! Paráda!!!

Cathlin

8)  Cathlin (19.02.2013 21:55)

Fanny, Twilly! Budu čekat, na obě!!! ;) ;) ;) Kdo si počká, ten se dočká - aneb vyčkej času jako husa klasu... Díky!

DarkMoon

7)  DarkMoon (19.02.2013 21:45)

Ou, ou, ou, ou, ou!!! Nebo spíš Jo, jo, jo, jo, joooooooooooo¬oooooooo!!!!!!!!!!!¬!!!!!! Jestli ne u prologu, tak u první kapitoly jsem se chytla pořádně a už se nepustím :D Jak ty to děláš?!?!?!?!? Tohle je prostě úžasný!
„Ten oheň, se kterým si hrála, zatraceně pálil…“
Takže on se snaží tomu něčemu vyhýbat a s ní hrozí, že mu to nepůjde :D To je velice zajímavé!
Ovšem tohle: „Nemůžeš milovat, Nicku. Ani kdybys chtěl, nejde to.“ To, co mu pomáhá, mu zároveň zabraňuje cítit… No to je naprosto boží!! …Tedy abys mě nepochopila špatně, tím nemyslím, že je to ideální stav věcí pro něj nebo kohokoliv, ale že ten nápad se mi velice, ale velice líbí a jako vždy jsi se trefila přesně do černého. Od téhle věty jsem tomu nejspíš definitivně propadla a dál to nejspíš bude jen sílit! Klaním se ♥
P.S.: Těm dvěma to spolu moc sluší! :D
A super název ;)

Twilly

6)  Twilly (19.02.2013 21:39)

Z nedostatku časových a jiných projevů.... SLINT

Fanny

5)  Fanny (19.02.2013 21:17)

Ááááááááááááááá! Áááááááááááááááááááá!

A taky Ale já se objevím...! Snad, co nejdřív...
A pak se objevím i tady. Slibuju. A souhlasím s Bosi!

Cathlin

4)  Cathlin (19.02.2013 21:00)

Bosi... panenko na nebi...

Bosorka

3)  Bosorka (19.02.2013 20:27)

ááááááááááááá¬ááááááááááááá¬ááááááááááááá¬ááááááááááááá¬ááááááááááááá¬ááááááááááááá-ááááááááááááá¬ááááááááááááá¬ááááááááááááá¬ááááááááááááá¬ááááááááááááá¬ááááááááááááá-ááááááááááááá¬ááááááááááááá¬ááááááááááááá¬ááááááááááááá¬ááááááááááááá¬ááááááááááááá-ááááááááááááá¬ááááááááááááá¬ááááááááááááá¬ááá
boha jeho si fakt dobrá!
lidský koment ti dám až bude víc klidu, ale tohle musíš vědět – je to úúúúžasné!
JSi dobrá, jsi dobrá, jsi dobrá a pokud ti bude někdo tvrdit něco jiného, tak je to proto, že ti závidí!
;)

Cathlin

2)  Cathlin (19.02.2013 15:10)

Kati,
tentokrát jsem sáhla k o trochu "mladší" postavě, snad se s tím sžiješ. Jak je to s jeho věkem přesně, to se určitě časem dozvíš, stejně jako to, jestli je Nick klaďas nebo záporák (i když víš, že já mívám s takovým černobílým pojetím obvykle dost potíže ). Všechno bude a snad i o dost víc. ;)
Díky!

KatkaB

1)  KatkaB (19.02.2013 14:43)

Netuším, co za moc v rukou Nick má, jestli je to klaďas, hrdina, co trestá záporáky, nebo v tom hraje roli něco jinýho... Jsem zvědavá, kam se příběh bude vyvíjet a co se z toho vyklube Cathlin ;)
Při čtení jsem si Nicka přestavovala staršího, než jak ho ukazuje fotka. Dozvíme se to, kolik mu je a jestli stárne, je smrtelný?
Bude Stín černého dýmu román, o lásce, o muži, který milovat nesmí nebo nedokáže, protože se to vylučuje s jeho podstatou?
Vím, že odpovídat nesmíš, a že všechno časem vysvětlíš
Je to velmi profesionální, stejně jako Jizvy, i tohle ukazuje, že sis dala ohromnou práci s promyšlením každého detailu a že to bude velký příběh

1

>