Další odkazy

Nenechte si ujít!

Povídka Druhá šance od Alokin teď vyšla jako kniha!

Zkáza z nebes

Snoubení tmou - Leona Škodová

Hříšníci - Marie A. Gregorová (ambra)

Facebook

Kdo sem chodí?

Flag Counter

/gallery/Black%20smoke%20%C4%8CB-mini.jpg

38 - Jako jed

Vezměte dva soky a zavřete je do krabičky od sirek. Přihoďte k tomu ještě předmět jejich touhy a uvidíte, co se stane. Kdyby se vám třeba zdálo, že z krabičky stoupá dým, tak se vám to nezdá... Všichni chtějí všechny (téměř), a přitom nikdo nemá nikoho.

Podařilo se vystopovat útočníky, kteří chtěli unést Nicka, a tak naše trio zamíří k hoře pod citadelou, zjistit víc. A legrace to tak úplně nebude.

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

Cathlin

11)  Cathlin (19.01.2015 20:51)

Útok a to, že se tam sešli se svými protivníky, to náhoda byla. Naštěstí to dobře dopadlo – a pak že neumím psát HE… :-)
„Nejsi tu sám.“ je vážně hrozná pravda.
A kde jsou ti dva? No........... co na to říct!

Cathlin

10)  Cathlin (19.01.2015 14:48)

Juli, takových reakcí..... :-D Bezva!
Vezmu to rychleji, když už jsme o kapitolu dál.
Konec nebyl tak děsivý, jak se zdálo. A uznávám, mohlo být i mnohem hůř. Jenže autorka nad nimi ještě držela ochrannou ruku…
Parkoviště také zase až taková záhada není, jak už víš. Zase tak dobří nejsou… Zatím..... Ale řekla bych, že ta husí kůže se ještě bude hodit…
Ano, naprostý souhlas. Meze ovládání jich všech dost berou za své. Kdo by to taky vydržel. Carson to navíc už prohlašuje i otevřeně. Nick by je nejradši aspoň viděl spolu v posteli a Susanna by je nejradši oba. Prostě cvokhaus… JO. Ovšem to Nickovo napovídání a podněcování Sue k tomu, aby Carsonovi dovolila víc… co si budeme povídat...
Opačný postup – Carson a dívat se na Nicka a Sue… bože, bože............ B) B) B)

Fanny

9)  Fanny (17.01.2015 14:19)

*Útočník se otočil a rozběhl se za svým kolegou, sebral ho ze země, zmizeli za skálou.*
Tolikrát jsem se bála, že to jejich úsilí nestačilo! Že je ta neopatrnost bude stát mnohem víc, než odhalení a pár ran. Teď to vypadá, že z toho přeci jen vyvázli.
*Beze slova se otočila na mě. „Nejsi tu sám.“
Kolik významů tahle věta měla.*
Strach, smrt na vlásku a už do toho tenhle bludný kruh, sakra. Ale trefné. Tak trefné!
*A jako na povel jsme se všichni probrali. Zpátky do reality.*
Odkud? Kam? Tohle má rozhodně víc významů.
*Chip byl, kupodivu, na svém místě. Vysílal.*
Takže to byla náhoda, nečekali je tak úplně? Nebo je podcenili tam moc, že si mysleli, že tam půjdou jen tak? Bez cíle?
*Nalehl jsem na kliku. Dostat se ven! Nebo alespoň do koupelny.
Byli rychlejší, přišpendlili mě k zemi v kuchyni, dál jsem se nedostal.*
Čekala jsem to. Každou chvíli. To, že zůstane sám, bylo teď otázkou času. A taky že jo. Přišli, neomylně vyčkávající na tu jedinou vhodnou příležitost. Ale kde jsou, do háje, ti dva?

julie

8)  julie (15.01.2015 22:10)

Cathlin, tak tahle kapitolka je doslova našlapaná napětím všeho druhu, ty zvraty, šoky, naděje a zase beznaděj … a všechnu tu šílenost korunuje ještě šílenější konec
Ale to, co se stalo na tom parkovišti, to je celé jedna velká záhada … očividně na ně v tom autě čekali, byli připravení, ale jak to? Jsou rychlejší a mají lepší vybavvení, napíchnuté jejich auto, no nějak je musí sledovat, odposlouchávat, protože pokud ne, tak zbývá další možnost, která se mi ale vůbec nelíbí … obyčejnej podraz. Mám z toho husí kůži.
Ale pak ta Carsonova reakce na prožité nebezpečí … jo, tak ta byla úžasná :-) Nejlepší způsob, jak uvolnit adrenalin :-) Je vidět, že jeho trpělivost, co se týká Susanny dostává pěkně zabrat :-)
Ony i meze Susannina odolávání berou za své, za Nicka jsem ráda, že si užívá i pohledem na ty dva, horší by bylo, kdyby se mu ten pohled třeba hnusil, ale to naštěstí ne, krásně jí v duchu napovídá :
*Prosím, Sue, aspoň trochu… Nech ho, ještě ho nech.*
Pak ten konec, ten je úplně šílený. Co se tam stalo? Kam odešla Susanna a Carson a proč? Neuvědomili si, co se stane?
A co kamery? Nebo mají jenom jednu v té koupelně?
Každopádně je to moc krásná kapitolka :-)Těším se na další!

Cathlin

7)  Cathlin (11.01.2015 22:31)

Kati - no, ano, muselo se to rozmotat.
A děkuju! Vážně si uznání cením. :) :) :)

KatkaB

6)  KatkaB (11.01.2015 22:21)

Ty sis dala ale hooodně záležet s tím vysvětlováním, děkuju Cathlin, je dobré to takhle pěkně vidět a vědět, hned se v tom líp orientuju
Na bojový scény jsi machr Opravdu Ti jdou skvěle. Když je čtu, mám v sobě to správný napětí… takový jako když očekávám útok nebo jak to popsat. Jako bych byla v jejich kůži a snažila se něco udělat, cokoliv, jen nedostat na prdel

Cathlin

5)  Cathlin (11.01.2015 19:21)

Bosi, já ti nějak úplně nevím, co na takový komentář říct! Pár vět a mám z nich vítr ve vlasech. :D
Prostě paráda. ;)

Cathlin

4)  Cathlin (11.01.2015 19:13)

Zkusím odpovědět na tvé zmatené otázky, Kati. :-)
Jak to Nick myslí? Co chtěl sám? Ukrást si její příběhy, to je to, co skutečně chtěl? - - - Ukrást její příběhy si nechce ani omylem, ne. Naopak. Toho se děsí a to opravdu nechce. Nechce jí nijak ublížit.
Nemohl jsem jí dát to, co chtěla – tj. to, aby si dovolil ji milovat, projevit to, co cítí a potlačuje, a prostě ji milovat bez výčitek. - - - Nemohl jsem dostat nic z toho, co jsem chtěl sám. – tj. nemůže dostat (vzít si) její lásku, kteoru mu oba nabízí, protože zkrátak cítí, že to by bylo špatné, zlé od něj.
Jak je to možné, že ji miluje, když nenávidí lásku. - - - To je právě ta celá tragédie protichůdnosti a rozpolcenosti jeho pocitů. Nenávidí lásku právě proto, že se jí nedokáže bránit. Že ačkoliv nechce milovat, tak stejně miluje, protože lásce neporučíš, ta přijde a je, ať chceš, nebo ne. Uvědomuje se, že by byl šťastnější, kdyby celá láska a tyhle věci vůbec neexistovala, když mu to působí jen potíže. Láska a nemožnost ji mít ho pronásleduje už tolik let… už toho má plný kecky. A to, co se děje teď, to je o několik úrovní horší, než si kdy dokázal představit.
Myslela jsem si, že milovat nemůže. Ale on miluje. - - - Ano, teď už může. Teď lásku už cítí jako normální člověk, když nebere zemědým. Jen ten ho blokoval. To, co mu morálně brání milovat Sue, je pocit, že když by to dal najevo a dovolil si to, ublížil by jí. A to nechce nejen kvůli ní, ale i proto, že si nechce připadat jako bezcitná bestie. Kdyby jí i sobě ten vztah dovolil, bylo by to hodně podobné pozvánce do pekla. On se tímhle před ní snaží to peklo udržet zavřené, izolovat to od ní. Alespoň sám za sebe – pro své vlastní čisté svědomí, které je to jediné, co ho drží nad vodou od toho, aby se tím bezcitným monstrem skutečně stal. Jeho lidská dobrota a ohleduplnost, se kterou se za prvé snaží chránit své oběti, bojovat proti tomu, co se mu děje, i když ještě nedávno vůbec nevěřil, že to není marný boj (jak to cítí teď, to se neřešilo, ale prostě pokračuje v tom, co začali…), a za druhé chránit Sue přes sebou samým, je to, co ho ještě drží nad vodou. Kdyby neudělal ani jedno z toho a prostě by zabíjel bez svědomí a snahy se tomu bránit a kdyby si Sue přitáhl k sobě do té špíny jen proto, že ji chce mít, tak by ztratil i poslední kousek sebeúcty a toho, co je v něm ještě dobrého a nejspíš by se podvolil tomu všemu, co se na něj tlačí a propadl zlu. V jeho situaci by to bylo v podstatě to nejsnazší.
Kromě toho – nedovedu si představit, jak by ten vztah se Sue vypadal, kdyby podlehl jejímu nátlaku a získal si ji pro sebe. Kdyby díky tomu propadl zlu, tak by to skončilo asi hodně rychle. A kdyby ne a nad vodou by ho ještě drželo třeba to, že se tomu všemu i přesto stále snaží bránit (bojem proti černým a bílým), tak by ji sice miloval, ale ty výčitky by se objevovaly stále, při každé příležitosti, kdyby viděl, že ji to ničí… Podle mě by to byl velmi vratký vztah a rozhodně neveselý.
Je tu ještě další aspekt toho, že Sue také chce mít jeho, ne jen on ji, ale on je bytostně přesvědčen o tom, že Sueina volba je zkrátka špatná a že jí bude lépe s Carsonem, který je normální a dá jí totéž, co on. Čili tahle tvá další otázka:
Co si Nick myslí, že od něj Sue očekává? - - - má jasnou odpověď. Lásku. To, že si dovolí ji milovat.
Nedovedl jsem ji milovat, skutečně milovat a chránit, nedokázal jsem milovat vůbec. Hned po tom, co sám sobě přizná, co všechno na Sue a jak zoufale a naprosto ji miluje, padne tahle věta. Mám v tom zmatek, Cathlin. - - - Doufám, že teď už o něco menší zmatek. Ano, on ji miluje – uvnitř, ve svém srdci. Velmi. Ale nedokáže ji milovat i navenek a projevit to. Z výše zmíněných důvodů. Nesmíme zapomínat na to, že on sám sebe v podstatě nenávidí a to také ovlivňuje hodně.

A uch, pochvala za bojovou scénu? To jsem moc ráda… :-)

Bosorka

3)  Bosorka (11.01.2015 17:25)

Teda tohle byl zase fičák – poorgastická „chvilka rozjímání“ , bitka na parkoviští… ( Cítil jsem Carsonovu ruku kolem ramen, tlačil mě dolů, mě i ji. Co kdybychom se hodlali vymknout kontrole. ehm? shy)
Carson a Sue…pro musela zase utéct sakra?! Myslím, že by jim to pomohlo všem třem… (a já bych se konečně dočkala ;-) )
A ten konec?! Jako kde jsou? A CO víc chtějí černí? OMG, Cath – doufám, že budeš číst hned zítra?!

KatkaB

2)  KatkaB (08.01.2015 19:19)

"Nemohl jsem jí dát to, co chtěla.
Nemohl jsem dostat nic z toho, co jsem chtěl sám."
Jak to Nick myslí? Co chtěl sám? Ukrást si její příběhy, to je to, co skutečně chtěl? Zoufale ji miluje. Naprosto. Jak je to možné, že ji miluje, když nenávidí lásku. Chce pro ni jen to nejlepší, tak jako každý milující. Tady v tom mám trochu zmatek. Miluje ji, cítí tu lásku, ví moc dobře, že i Sue miluje jeho, přesto to není ono. Myslela jsem si, že milovat nemůže. Ale on miluje. A hodně. Tak co je to, co nemůže dostat a co nemůže dát?

"Miloval jsem na ní všechno. Odvahu, dravost, něhu i upřímnost, krásu a život, který mi proudil skrz prsty jako svěží vítr, kdykoliv jsem ji mohl cítit… Jak daleko máte vůbec šanci zůstat stát, když vám někdo prokazuje takovou dávku oddanosti. Protože jo, to, co jsem v těch očích viděl, kdykoliv se na ně podívala, byla oddanost. Pokaždé se jimi ptala, prosila. Chci tě, můžeš chtít i ty mě? Netroufala si to říct nahlas, ale ani nemusela. Věděl jsem to, vnímal jsem to stále, kdykoliv byla blízko a kdykoliv byla daleko.
Měl jsem mít sílu ji donekonečna zraňovat?"

Co si Nick myslí, že od něj Sue očekává? Oni je přece chce. Miluje na ni všechno. Chce vášeň? Tu jí Nick nemůže dát?

"Nedovedl jsem ji milovat, skutečně milovat a chránit, nedokázal jsem milovat vůbec." Hned po tom, co sám sobě přizná, co všechno na Sue a jak zoufale a naprosto ji miluje, padne tahle věta. Mám v tom zmatek, Cathlin.

Bojová scéna byla perfektní. Vyhrocená, vymyslela jsi to skvěle s tím nožem a Sue v rukách těch hajzů. I její vysvobození a následný Carsonův „útok“, který už nechce na Nicka brát ohledy. Naprosto to chápu a líbí se mi, jak Sue zareagovala. A i když Nick chce totéž co Carson, vidí, že takové by to mezi ním a Sue nikdy být nemohlo. Opět se mi vybavil Klíč – každý může dát jen tolik, kolik má.
Bolavý závěr kapitoly. Bolavější než zlomená čelist.

Cathlin

1)  Cathlin (08.01.2015 17:01)

Hani, šok a vztek po dočtení z toho, že C a S nechali Nicka samotného… Ale měla jsi pravdu, sex to nebyl, i když je mi jasné, že to tak mohlo vypadat a říkala jsem si, že vás to asi hned napadne. Na druhou stranu – nedobrovolný důvod to také nebyl, aby byli pryč. Prostě se to tak semlelo…

A tohle je přesné: „Kdyby jí dovolil ho milovat, tak by se ztratil sám sobě, nic by ho nenutilo bojovat a hledat. Stav řezbáře by se vrátil.“ Jo, je to tak. Nick by skončil přesně tak – i bez zemědýmu. A cesta ven by byla… ještě nesnadnější.

Proměnit se v ledovou kostku...... Jo. To je tak strašně nesnadné.....­.............­.............­....

A kdy že dal Carson najevo, že mu nevadí, když se Nick dívá? B) :D

Vybrat si je mnohem lehčí, když to nakonec vlastně někdo udělá za tebe........ Je mi z toho fakt smutno. Na jednu stranu jí to třeba uleví, na druhou… bolí to stejně. Ale to by bolelo v každém případě.

No… Jo, samozřejmě, že o Nickovi vědí hodně. Jeho nepřátelé. Vždyť to dali jasně najevo už tím prvním útokem.
A už víš, že to byla jen náhoda, že tam ti muži v autě ještě byli, takže… Ovšem to přesto neznamená, že nejsou všehoschopní.

1

>