Další odkazy

Nenechte si ujít!

Povídka Druhá šance od Alokin teď vyšla jako kniha!

Zkáza z nebes

Snoubení tmou - Leona Škodová

Hříšníci - Marie A. Gregorová (ambra)

Facebook

Kdo sem chodí?

Flag Counter

/gallery/Black%20smoke%20%C4%8CB-mini.jpg

18 - Obojí zároveň

Nick sám v Susannině bytě poté, co odešla. Nakolik to bylo dobrovolné, nakolik to způsobilo Carsonovo naléhání? Odešla zbrkle a bez vysvětlení. Nick tuší, že někde tam ještě zůstala slova, která jsou třeba říct.

Omlouvám se za zdržení.

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

KatkaB

10)  KatkaB (01.04.2014 11:57)

Nad Tvou otázkou, kolik znám lidí, jsem dlouho přemýšlela. Vlastně nikoho takového neznám. Znám člověka, který žije sám. Nemá partnerku a ani děti. Je obklopen zvířaty, kteří mu nějakou lásku určitě poskytují, taky pomazlení, živočisný teplo, možná i naslouchají, ale jsou to pořád jen zvířata a myslím si, že by se jich vzdát nechtěl, přestože by se našel jistě nějaký jiný páníček, který by jim nabídnul lepší domov, lepší péči, víc hraček, kvalitnější krmení... Myslím, že v tomhle případě by člověk zůstat úplně sám opravdu nechtěl

Cathlin

9)  Cathlin (31.03.2014 21:19)

Kati, jsem ráda, že chápeš, že Nick zůstal v jejím bytě. Já totiž uvažuji, jestli tuhle kapitolu celou nesmazat, ale jeví se to čím dál více jako nemožné.......... Takže děkuji za postřeh.
Ano, Carson je ochránce Sue, její dávný ctitel a víme, že jsou spolu zapleteni....... Poněkud složitá situace.
"nechce milující člověk pro toho druhého to nejlepší?" - tuhle větu si prosím chvíli pamatuj. A já se zeptám jinak - kolik znáš lidí (nikoliv postav z románů), kteří dokázali někoho, koho milují, nechtít pro sebe, když měli alespoň malou naději, že ten druhý je také miluje?
A - ústav pro choromyslné - nejhorší na tom je, že to mu v žádném případě nepomůže. Bez zemědýmu, který mu tak zaručeně nenaordinují, bude vraždit i tam. V tu chvíli ho odsoudí k letům vězení - bude vraždit i ve vězení. A snad doufat, že se konečně rozhodnou ho popravit (.......). Takhle varianta je k němu hodně krutá. Dokonce i se svým smyslem pro utrpení postav a tlačení jich do krajních mezí, jsem se pro ni nerozhodla.

KatkaB

8)  KatkaB (28.03.2014 07:36)

„Nemělo cenu zkoušet se hýbat na lůžku z nožů a dýk – snad jenom pokud bych chtěl, aby krev, která se řinula z řezných ran, byla ještě tmavší.“ A jsme zase v mučírně :(
Pak jsme se dostali dokonce do videomučírny…
Chápu, že Nick zůstal v Susannině bytě.
Vysvětlilo se, že Carson není ochránce, který by o Nickově tajemství věděl víc. Nechal ho o samotě tak nějak intuitivně, aniž by tušil, že to je pro něj zničující.
Pořád nevím, jak je možné, že se ti dva milují tak moc. Vidět Susi s Carsonem muselo být pro Nicka hrozné. Ale nechce právě milující člověk pro svého milovaného to nejlepší? Zmizet jí z očí, s vědomím, že Carson se o ni postará, i s vědomím, že jí Carson není lhostejný… Vždyť přece ještě o kapitolu nazpět byl svědkem jejich vášnivého loučení, ví, že mezi nimi něco je. Susanna vypije pár lahví, aby přehlušila bolest, kterou v sobě má, a na konec s pomocí Carsona začne žít zase normální život. Bez Nicka. On se stáhne do ústraní, nechá se chytit při činu, zavřít do nějaké separace, nejspíš do ústavu pro choromyslné… a příběh by skončil. Ale Ty máš pro ně připraveno něco jinýho, to je mi jasný, Cathlin

Cathlin

7)  Cathlin (21.11.2013 18:17)

Juli.... Ty a tvé plusové body! :-D A za úklid? No jasně! :-D A taky za to, že nezdrhnul, když bylo třeba zůstat se Sue - s Carsonem....
No, jsem ráda. Alespon něco. :-)

julie

6)  julie (19.11.2013 22:25)

Nick má u mě (konečně) plusové body. Za to, že neutekl, ale UKLIDIL po sobě ten svinčík. Doslovně i obrazně. Ví, že si se Susannou musí věci vyříkat a útěk by zase nic nevyřešil. Ty tři dny musely být hrozné, ale na druhou stranu získal čas ujasnit si všechno, co se mezi nimi stalo, co zůstalo nevyřčeno a co se prostě vyřešit musí pokud má být mezi nimi jasno a pokud jejich vztah má mít pokračování … at už je jakékoliv. Ten mezičas potřeboval jako sůl :-)
Stejně tak Susanna, jenže ta jej měla komplikovanější, chudera, přesvědčit zamilovaného chlapa o přednostech soka … hodně nebezpečného soka .. jo, vůbec se nedivím, že nakonec našla řešení a únik od reality ve flašce.
Takže nakonec si nevyjasnuje stanovisko Nick se Susannou, ale s Carsonem, překvápko, na to určitě přepravený nebyl :-) No, nejsou přitom oba zlatí? Další plusové body pro Nicka :-) Nezdrhnul :-) A to se Carson určitě snažil působit co nejhrozivěji. Takže jsem hodně zvědavá, jak bude tenhle trojúhelník pokračovat dál :-)

Cathlin

5)  Cathlin (19.11.2013 11:19)

Marti.... uf.... těmi úryvky mě vždycky dostaneš. Děkuju!
Tak nějak jsem čekala, že sem dáš i tohle: Já to za tebe vezmu, kámo. Já nejsem psychopat. … Protože to by do toho výběru taky docela sedlo.
"Na jednu stranu je jenom dobře, že si to uvědomuje, na druhou ho lituju, protože tak je to pro něj ještě horší." - - - To jo. Ale kdyby si to neuvědomoval, nebyl by to Nick. Byla by to fakt bezcitná zrůda.
Tvoje úvahy nad tím, jak se asi cítí Carson… No, jo, má toho taky dost. A že je ti divné, že se nestavíš na jeho stranu? Jo, asi to bude tím, že ho zase tolik neznáme. A navíc ani v Susanniných citech nemáme dost jasno...

DarkMoon

4)  DarkMoon (18.11.2013 18:27)

"Odešla. Ona odešla. Neodtáhl ji, ona prostě odešla." Jednoduché konstatování faktu, ale zásah hned na začátek. Tím spíš, že se mohl jen dohadovat, pro který z důvodů se tak stalo.

"A ano, ta horká ďábelská karta uprostřed všech ostatních se nejspíš nedala přehlédnout. Pálila, dusila, nikdo by ji nevzal do ruky, ne dobrovolně. Pokud by to nebyl takový zoufalec, jako jsem byl já. Pokud by to nebyla poslední karta, která vám zůstala v ruce. A já v ruce nic jiného neměl."

"Co jsem si vlastně myslel? Že někoho přesvědčím, že zabíjení je přijatelná cena za cokoliv? Kolik dětí měl asi ten muž ze včerejší noci? Jak asi vypadala jeho žena?" Na jednu stranu je jenom dobře, že si to uvědomuje, na druhou ho lituju, protože tak je to pro něj ještě horší.

Rozhodnout o tom, co je správné a co špatné ve chvíli, kdy všechny dostupné volby jsou obojí zároveň hysterical…

Video s Carsonem… No tedy, nový způsob mučení A je to horší o to víc, že jsme viděli, že to mezi nimi nebyla přetvářka, že i ti dva pro sebe navzájem něco znamenají. I když Nicka miluje zřejmě víc. Ukazuje to, že i Carsona se to všechno dotýká. Logicky má právo se taky cítit ublíženě a vlastně… vlastně se divím, že na mě už neúčinkuje to, co vždycky, totiž, že se okamžitě přikláním na stranu „Odmítaného“. Asi jsem s ním prostě zatím nestrávila dost času a narozdíl od Nicka se dost nevžila… :D

Ovšem je fajn, že jsou schopní kvůli ní, i když z donucení, spolupracovat. A tohle mě, přiznám se, rozesmálo:
„Teď?“ otočil jsem se nevěřícně na něj. „Někdo by na ni měl dohlédnout.“
Vyměnili jsme si pohled.
A oba jsme se posadili. Každý do jednoho křesla.

"Než ses vrátil, ty zmetku, já jsem jí stačil. A byla v pohodě. V bezpečí. To ty jsi dovedl až sem.“ Krucipísek… Chjo…

„A ona nemůže nechat jít tebe,“ pronesl Carson nečekaně do ticha mezi námi. Do mých myšlenek. Pronesl těch pár slov, aby podpořil patovou situaci, ve které jsme vězeli. Ne jen já a Susanna, ale i on sám.

Nevím, co dodat :)

P.S.: Hani, Jen člověk, který miluje přemýšlí nad tím, co svou láskou může vzít druhému.

Cathlin

3)  Cathlin (18.11.2013 15:44)

Fanny, to bys nebyla ty, kdybych neměla co číst na zbytek večera. DĚKUJU!
"krok vpřed“? ................ No, krok „NĚKAM“ udělat budou muset, to ano. Nějakým směrem. A zdá se, že se už rozhodli, ne? Hlavně tedy Susanna, která brání Nicka skoro vlastním tělem…
Jak moc je Nick jiný než voják. To je dobrá úvaha, Fanny. Ale já tam vidím rozdíl v tom, že voják zabíjí pro svou vlast, pro zájmy obyvatel, velkého množství lidí. A také pro své přežití, samozřejmě. Zatímco Nick na výběr má. Není v tom zájem více lidí, jen jeho vlastní potěšení… jeho vlastní zoufalá potřeba lásky, které se bránil tak dlouho a tak usilovně.
A Nick a Sheyla? Ke konfrontaci jednou bude muset dojít, ano. Souhlasím… :p

Fanny

2)  Fanny (18.11.2013 14:56)

Jistě – jenže ne zrovna ve třiceti. Zhnuseně jsem se ušklíbl.
Ne ve třiceti, ne s hustým dýmem kolem sebe. To by si přál málokdo. S tímhle by Susan vyrovnávala těžko. Kdo ví, možná bude. Kdykoliv může potkat kohokoliv, kdo bude později ve špatnou chvíli na špatném místě. Když už by dokázala přijmout cenu za jejich „my“. Mohla by vůbec zvládnout ztrátu někoho, koho zná, vinou Nicka?
A o co větší byla moje vina teď, když jsem se rozhodl to dělat vědomě.
O jak moc je jiný, než voják? Voják, který zabijí, aby přežil? Sebere život otci od rodiny, něčímu synovi, bratrovi, příteli… Dělá to vědomě, úmyslně a přece nemá na vybranou. Stejně jako on. Takže opravdu je to tak nepřipustitelné? Kolikrát se na tohle ještě budeme dívat? Z kolika různých úhlů?
Jistotu, která ukončí nejistotu, se kterou jsem musel umět žít mezitím. Nesnášel jsem ji. Nevědět, co přijde a marně doufat bylo nesnesitelné.
Čekat a doufat. Špatná kombinace. Nejhorší není vědět špatný výsledek, ale doufat v dobrý. Nebo to možná nejhorší je, ale co přinese člověku větší klid?
Rozhodnout o tom, co je správné a co špatné ve chvíli, kdy všechny dostupné volby jsou obojí zároveň.
Tohle už dávno není o dobru a zlu. Jak může, když zkázu přináší světlo i tma? Co rozhoduje budoucnost? Opravdu jejich volba? Zvláštní vzhledem k tomu, že on ve svém životě moc možnosti volby nemá.
Nezajímalo ji, co se s domem děje po jejím odchodu? Byl důvod, proč odešla, natolik závažný, aby se tady na všechno vykašlala?
Jak těžké je odstřihnout se od svého života, kdyby to doopravdy chtěla udělat? Opravdu by stačilo zabouchnout dveře a odejít…?
Dávali se jeden druhému, v dokonalé důvěře, v dokonalé shodě. Vášeň, která byla až nesnesitelně zřejmá, se prolínala s něhou.
Zůstává jediná otázka, jak musí být to, co je mezi ním a Susan silné? Když se skoro ani neznají a přesto, je to k sobě stále táhne. Táhne je skoro slabé slovo.
Promiň, Shey. Teď ne. Teď vážně ne.
Jak dlouho bude probíhat „teď ne“?
„Nebýt tebe… nic z toho není. Než ses vrátil, ty zmetku, já jsem jí stačil. A byla v pohodě. V bezpečí. To ty jsi dovedl až sem.“
Ano i ne. Carson má pravdu, ale. Když už se Nick bojovat rozhodl… Susan proti není a nebyla. Na to je to mezi nimi příliš… zvláštní.
Ne jen já a Susanna, ale i on sám.
Zdá se ale, že on jediný má na výběr. Možná. Snad.
Cath,
utahuješ smyčku kolem jejich situace. Taháš za nitky, kdy jim podkopneš nohy, aby udělali krok vpřed? Asi to nebude hladké a jednoduché. Jak řekla Hanka, růžové brýle jim určitě nenasadíš.

Cathlin

1)  Cathlin (18.11.2013 09:25)

Hani, tak jsem konečně tady.... Poslední dny mě semlely jiné věci a sem jsem se nedostala...
Obdivuji v tobě tolik pochopení, tolik snahy ho omlouvat, navdzory tomu, jak hrozné věci je ochotný dělat.
Ano, tahle kapitola je, nejspíš nečekaně, docela klidná. Rozumět tomu, jak se Nick cítí, prostě musíme. Ale s tím bubláním máš taky pravdu. Jo, jo, jo.
:-D Jsi blázen, když si všímáš takových detailů jako že je to Carson, kdo před Nickem vysloví její pocity. A aby těch brouků v hlavě nebylo málo – ne, není to tam jen tak náhodou. Jako téměř nic. Ovšem název 2in1, to by mě tedy fakt nenapadlo. :-D
Astronomický účet… za lásku… Hezké slovní spojení.
Jen amorální a nenapravitelní zločinci bez svědomí nikdy nemyslí na ty,kteří zůstali, kteří se stali dalšími oběťmi… - - - Děkuju, za Nicka........... Své svědomí má. A to je pravděpodobně jeho nejhorší břímě.
Ten absurdní silný pud sebezáchovy, který nám bere svobodnou volbu a žene nás vpřed. - - - Naprostá pravda. Pud sebezáchovy nám bere svobodbnou vůli.
Takže rozhodnutí až do konečné fáze – jakékoliv. ANO. Kolik z nás dokáže nechat věci prostě neukončené?

1

>